Teille kuvaamaan?

Hienoa! Tulen mielelläni lähiseudun talleille kuvaamaan pyynnöstä esimerkiksi edustuskuvia (kuvat nettisivuille, myyntikuvat..) tai vaikka ratsastuskuvia. Olethan yhteyksissä hyvissä ajoin pystyäksemme sopimaan kuvausajankohdan! Liikun yleensä noin 100km säteellä Varkaudesta sekä sovitusti lomilla/viikonloppuisin myös Pohjois-Karjalan alueella.

Tallille tullessa toivon, että hevonen on siistitty ja valmiiksi kuvauskunnossa. Jos tarvitset lisätietoa tai neuvoa esimerkiksi varusteiden valintaan, kysy rohkeasti!

Otan myös ilomielellä vinkkejä vastaan, mihin lähiseudun kisoihin tarvittaisiin kuvaajaa. Tällaisista keikoista en veloita kuvausvaiheessa mitään, vaan kisakuvaukset rahoitetaan kuvien myynnillä.

Harrastelijavalokuvaajana olen edullinen vaihtoehto. Maksuksi riittää matkakorvaukset sekä kohtuullinen kuvauspalkkio kuvien määrästä riippuen, kysy sähköpostilla lisää.

Kuvauskalenteri (klik)

Kuvien käyttöoikeus

Kotitalleilla kuvattuihin kuviin käyttöoikeus säilyy minulla kuvaajana, mutta sen saa myös kuvauksen tilannut henkilö sopivaksi katsottua korvausta vastaan. Sellaisia kuvia ei luovuteta ulkopuolisille henkilöille käyttöön, kuten esimerkiksi virtuaalitalleille tai julkaisuihin.
Julkisissa tapahtumissa (ratsastuskisat) otettuihin kuviin käyttöoikeus säilyy minulla, mutta kuvia on mahdollista ostaa omaan käyttöönsä. Tällaisia kuvia voidaan myydä esim. virtuaalitalleihin, julkaisuihin, hevosen ratsastajalle tai omistajalle. Tämän ansiosta kuvaushinnat pysyvät omistajalle/ratsastajalle alhaisempana.

Vesileimattuja kisakuvia saa kopioida vapaasti somejulkaisuihin (facebook, instagram, blogit...) mutta vesileimaa ei saa poistaa! Jos vesileima poistetaan esimerkiksi rajaamalla, kuvat ovat käytössä luvatta ja tällöin kyseessä on rikos. Muita kuin kisakuvia ei saa kopioida vesileimallisina! Myös rajaamani käyttöoikeuden ulkopuolelle kopioidut vesileimalliset kuvat ovat kopioitu luvatta, ei ole esimerkiksi sallittua kopioida vesileimattuja kuvia virtuaalitalleille tai oman tallin nettisivuille.

Kuvia on mahdollista lisätä sukupostiin ilman korvausta. Haluaisin kuitenkin lisätä kuvat sukupostiin itse varmistaakseni tietojen olevan oikein ja kuvan laadun säilyvän.

Jos jokin kuva kiinnostaa, otathan yhteyttä sähköpostitse, myös sukupostiin lisättävien kuvien kohdalla!

Kuvaaja

Kuvauskalusto

Pääasiassa käytössäni on yhdistelmä Nikon D7000 ja Nikkor 70-200mm f2.8 VR. Välillä kameran nokalle eksyy Nikkor 35mm f1.8G tai ihan perinteinen kittilinssi, Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR. Lisänä laukusta pölyttymästä löytyy vielä Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G VR, jonka lyhyempi ja kuvanlaadullisesti parempi 70-200mm zoom on syrjäyttänyt oikeastaan täysin.

Tulevaisuudessa on haaveissa päivittää runko täyskennoon saadakseni parempia kuvia maneesissa. Katsotaan, koska siirtymän aika koittaa!

Some

Blogi / Flickr / Facebook