Roscoff Goliat "Goliat"

Saavutukset

20.08.2016 Ponikantakirja elokuun tilaisuus 17 + 18 + 15 + 16 = 66p. KTK-III

Nimi Roscoff Goliat Rotu, sukupuoli Newforest, ori
Syntymäaika 05.09.2015 Säkäkorkeus 143cm
Rekisterinumero VH15-027-0312 Omistaja Creimeide VRL-06904/Yentel ponies
Väri Punaruunikko Painotuslaji Kenttäratsastus
Koulutustaso He A, 110cm (CIC2) Kasvattaja Roscoff


© VRL-05186

Rohkea, vähän rämäpäinen, vauhdikas.

Ikääntyy 3v saakka yhden virtuaalisen vuoden 14 IRL päivässä, jonka jälkeen ikääntyy yhden virtuaalisen vuoden yhdessä IRL kuukaudessa aina oikeana syntymäpäivänään.

1v - 19.09.2015
2v - 03.10.2015
3v - 17.10.2015
4v - 05.11.2015
5v - 05.12.2015
6v - 05.01.2016
7v - 05.02.2016
8v - 05.03.2016
jne.jne.

11.09.2016 estevalmennus, valmentajana dookie

Seuraavana päivänä oli Goliatin toisen ja minun viimeisen valmennuksen vuoro, ja lajina oli tällä kertaa rataesteet. Ratsukko sai taas verrytellä melkolailla itsekseen, ja panin siinä kaksikon menoa seuratessani silmälle ruunikon hirmuisen innokkuuden ja eteenpäinpyrkimyksen. Ratsastaja sai tosissaan tehdä töitä, jotta sai orin edes jotenkuten kuulolle ja jarrut toimimaan, vaikka esteitä ei ollut vielä muutamaa ristikkoa enempää. Kehotin ratsastajaa tekemään runsaasti siirtymisiä ja vääntämään pidätteet ja avut rautalangasta ensin hitaammassa askellajissa, enen seuraavaan siirtymistä. Loppua kohden, kun olin saanut radankin rakennettua, Goliat malttoi hieman paremmin jo kuunnella, mutta oli silti turhan meneväinen. Näillä eväillä kuitenkin piti jatkaa välikäyntien jälkeen.

Hypyt aloitettiin simppeleiden kavalettitehtävien muodossa, jossa ratsastajan tuli kiinnittää huomiota laukan rytmiin ja tasaisuuteen. Kaarevalla linjalla olleet kavaletit mahduttivat väleihinsä kolme laukka-askelta, mutta Goliat leiskautti pari ensimmäistä kertaa välit komeasti kahdella. Kolmannella kerralla käskin ratsastajaa käyttämään rumempiakin apuja jos on tarve, mutta ori olisi saatava kuuntelemaan eikä kaahottamaan omien halujensa mukaisesti. Seuraavalla yrityksellä ratsukko skarppasikin hyvin, ja kavalettien väleihin tuli juuri sopivat askeleet.
Kavalettien jälkeen siirryttiin itse radan pariin, jossa ratsastajan tuli edelleen pitää tarkasti huoli, että laukan rytmi säilyisi tasaisena ja että kahdelle suhteutetulle linjalle tuli molemmille neljä laukka-askelta. Goliat lähti innosta piukeana kohti ensimmäistä estettä, ja huomautin ratsastajalle heti, että huolehtii pidätteiden läpimenosta tarpeen mukaan vaikka ihan raviin siirtymällä, mutta ryysäily ja singahtelu eivät olleet sallittuja. Ensimmäinen kierros meni kuitenkin turhan vallattomasti ja holtittomasti, mutta seuraavalla kierroksella kuski skarppasi, ja sai Goliatin paikoitellen oikein hyvin kuulolle ja odottamaan hienosti. Hioimme erikseen muutamia kohtia radasta jotka tuottivat hieman vaikeuksia, mutta kokonaisuudessaan ratsukko sai loppujen lopuksi suoritettua radan sopivassa vauhdissa, puhtaasti ja siististi.

10.09.2016 kouluvalmennus, valmentajana dookie

Valjakkoponien jälkeen oli vuorossa vielä kahtena päivänä valmennusrupeama komean newforestori Goliatin kanssa. Ensimmäisenä päivänä oli vuorossa kouluvalmennus, jota varten ratsukko oli verryttelemässä kentällä jo hyvissä ajoin. Goliat liikkuui reippaasti eteenpäin, mutta siihen se sitten jäikin - ratsastaja ei saanut pidätteitä niin istunnallakaan kuin ohjallakaan läpi, asetus oli vain mutkalla oleva kaula ja lavalla puskeva poni. Sen paremmin ponia kuitenkaan tuntematta, annoin ratsukon hoitaa alun välienselvittelyt ja sitä kautta verryttelyt omaan tahtiin, jotta voisin itse tutustua Goliatin ratsastettavuuteen ja toimivuuteen sivusta. Hiljalleen ori alkoi hieman rauhoittumaan, ratsastaja sai ulkoavut sekä pidätteet läpi, ja Goliat alkoi laskeutumaan virkkuukoukkumallista pyöreämpään ja sopivampaan muotoon. Kaikki askellajit läpikäytyään ratsukko sai pitää hetken huilitauon pitkin ohjin kävelyn muodossa.

Tauon jälkeen aloitimme itse tehtävää. Pyysin ratsukko ratsastamaan molemmille pitkille sivuille loivat kiemuraurat, ja lyhyille sivuille voltit. Lopuksi pyysin tekemään vielä kiemuroihin voltit ulospäin, eli kiemuran taivutuspisteestä pitkälle sivulle. Alkuun ratsukko sai tehdä kuviota käynnissä, jotta Goliat saataisiin ensin tässä askellajissa taipumaan ja asettumaan rehellisesti volteilla. Pian ratsukko saikin siirtyä raviin, jossa toistettiin samaa kuviota. Volteilla Goliatin vauhti hiipui reippaasti, joten keskityimme siihen, että ratsastaja saisi oria polkemaan takaosallaan paremmin alle ja sitä kautta pidettyä tahdin ja vauhdin ennallaan. Toistojen kautta Goliat alkoikin liikkumaan paremmin takaosallaan, ja voltit suoritettiin ryhdikkäästi ja tahdikkaasti, eikä vauhtikaan enää hiipunut. Lopulta aloitettiin viimeinen versio tehtävästä; laukannosto kiemuralle tullessa suoristuksen jälkeen, kiemuran voltti laukassa, ja siirtyminen takaisin raviin ennen kiemuran jälkeläistä kulmaa. Laukka tuli siis saada heti pyöriväksi ja tarmokkaaksi, jotta voltti saataisiin ratsastettua kunnialla. Goliat oli parin ensimmäisen voltin aikana turhan löysä, jolloin takajalat jäivät taas taakse ja laukan pyörivyys hävisi. Parin yrityksen jälkeen Goliatin ratsastaja sai kuitenkin orin pidettyä hyvässä, ryhdikkäässä paketissa, jolloin takajalat polkivat hyvin alle ja mahdollistivat voltin sujuvan ratsastuksen. Kun homma alkoi näyttämään jo lähes lasten leikiltä, sai ratsukko siirtyä kevyeen raviin ja loppuverryttelyiden pariin.

08.09.2016 kouluvalmennus, valmentajana Juulia

Saavuin pitkästä aikaa Yenteliin, sillä olimme sopineet Creimeiden, että tulisin pitämään hänelle ja poneille muutaman valmennuksen. Päivän ensimmäinen valmennettava oli oikein näppärän oloinen nyffiori Goliat. Vauhdikkaan näköinen ori käveli pää korkealla ympäri kenttää. Creimeide kertoikin Goliatin olevan rohkea ja vähän rämäpäinen. Pitkin ohjin kävelyn jälkeen pyysin Creimeideä siirtymään päätyyn laajalle pääty-ympyrälle. "Siirrä sisäpohjetta vähän taaksepäin aktivoimaan sisätakajalkaa alle. Kun poni reagoi, irrota pohje ja pyydä kohta uudestaan. Ota sisäohja tuntumalle ja aseta kevyesti sisään päin. Ulko-ohja voi olla löysempi ja se saa antaa hevoselle vähän tilaa", selitin ratsastajalle. Tarkoituksena oli siis väistättää takaosaa kevyesti ulospäin, jotta Goliat ottaisi erityisesti sisätakajalan kunnolla alle ja käyttäisi koko kroppaansa. Hetken aikaa Goliat ihmetteli uudenlaista tehtävää, mutta kun se hoksasi idean, se alkoi astua sisätakasella hyvin rungon alle ja taipuikin alkua paremmin. Ratsukko vaihtoi suuntaa ja teki samaa tehtävää vielä toiseen suuntaan. Tähän kierrokseen Goliat oli aluksi jäykempi ja lähti väistävää pohjetta karkuun lisäämällä vauhtia. "Aseta vähän enemmän sisään päin ja väistätä lisää, jos se lisää vauhtia. Pikku hiljaa se hidastaa kyllä", sanoin. Muutaman kierroksen Goliat jaksoi kiiruhtaa karkuun, mutta kun se tajusi, ettei pääse tehtävästä pois, se alkoi kuunnella Creimeiden apuja ja käyttämään sisätakajalkaansa.

"Hyvä, siirry raviin ja jatka samaa ravissa", sanoin ratsastajalle, joka siirsi poninsa raviin hyvin huomaamattomalla pohjeavulla. Creimeide sai jatkaa poninsa kanssa muutaman kierroksen ympyrällä, kunnes pyysin jatkamaan suoraa uraa pitkin niin, että pitkillä sivuilla hevosen etuosan piti olla uralla suorana ja sisäjalka väisti takaosaa uran ulkopuolelle. Tehtävä sujui ihan hyvin alusta asti, mutta muutamien toistojen jälkeen sekä poni että ratsastaja olivat hoksanneet tehtävän idean paremmin ja se alkoi sujua. Lisäsin tehtävään vielä voltit lyhyiden sivujen keskelle ja käyntisiirtymisen pitkän sivun keskelle. "Rento käsi, nosta hieman nyrkkejä ylöspäin. Pidä nyrkit pystyssä!" neuvoin ratsastajaa kentän laidalta. "Volteilla käytä vähemmän sisäkättä ja käännä ulkopohkeella, juuri noin, hyvä!" Kun Creimeide sai ohjastuntuman rennommaksi, tuli Goliatin ravista paljon parempaa kun se uskalsi tukeutua ratsastajansa vakaaseen mutta kevyeen ohjastuntumaan. "Aktivoi sen takaosaa liikkumaan volteilla, jottei vauhti hidastu", ohjeistin. Ratsukon meno alkoi näyttää todella hyvältä. Jätin pitkien sivujen väistöt ja käyntisiirtymiset pois, mutta sen sijaan pitkien sivujen alussa piti koota ravia noin viiden askeleen verran ja jatkaa sitten keskiravissa loppu pitkä sivu. Goliat kokosi itseään hyvin ja Creimeide ratsasti sitä pienin avuin. Kun poni sai kokoamisessa kerättyä voimaa takaosaan, oli lähtö keskiraviin suorastaan räjähtävä. Keskiravissa ponista irtosikin varsin hienoa ja lennokasta liikettä.

Ravikokoamisten jälkeen ratsukko sai lyhyen hengähdystauon. Kävelytauon jälkeen jatkoimme laukkatehtävillä. Lyhyen sivun keskellä nostettiin vastalaukka ja jatkettiin vastalaukkaa pitkän sivun loppuun asti, jossa piti siirtää suoraan laukasta käyntiin. Nostossa piti olla tarkka apujen kanssa, sillä pian noston jälkeen tuli vastalaukkakaarre, jossa hevosen piti olla tasapainossa jos sen halusi laukkaamaan vastalaukkakaarteen. Ensimmäisen vastalaukkakaarteen Goliat rikkoi, vaikka Creimeide olikin valmistellut hyvän ja tasapainoisen laukannoston. Seuraavat vastalaukkakaarrokset sujuivat paremmin, mutta vauhdikkaan ponin ongelmaksi muodostuivat siirtymiset laukasta käyntiin, joita se ei olisi halunnut tehdä ilman raviaskeleita. "Ota kerran ihan reilu pidäte niin, että saat sen siirtymään käyntiin. Kiitä heti, kun saat reaktion", sanoin Creimeidelle. Seuraavassa käyntisiirtymisessä Goliat vastusteli ratsastajansa pidätettä, mutta siirsi nopeammin käyntiin ja sai osakseen taputukset ratsastajaltaan. Muutamien toistojen jälkeen Goliat alkoi kuunnella ratsastajansa pidätteitä ja suoritti sekä vastalaukkakaarteet että siirtymiset hyvin. "Kiitä sitä ja anna laukata hetki reippaammin uraa pitkin", sanoin. Vastalaukkatehtävien jälkeen halusin vielä teettää ratsukolla ympyrällä muutamat laukkakokoamiset. "Käännä ulkojalalla, pidä ulkopohje tuella ja kokoa sisäjalalla. Juuri noin!" kehuin ratsastajaa joka antoi ponilleen heti oikeat avut ja poni vastasi apuihin hyvin.

Kun molempiin suuntiin oli saatu muutamat hyvät laukkakokoamiset, pyysin ratsastajaa loppuverryttelemään poninsa kevyessä ravissa taivutellen. Treeni oli ollut Goliatille rankka, sillä se oli hiestä märkänä. Se kulki kuitenkin vielä loppuraveissakin mukavan reippaasti rennon letkeää ravia.

päiväkirja

Suku

i. Cjansson Larsson Wyr
ERJ-I, KTK-II, NFL-I, YLA2
ii. Jefton's Jacky
iii. Twiggs Jackpot
ERJ-II, YLA2
iie. Hazelnuts Sofie
ie. Bridegroom Cavantelli
iei. Idiot, ha?
LJP-II, ERJ-III, YLA2
iee. Macaroni Casserole
e. Painswick Angel Eyes
KTK-II
ei. VIR MVA Ch Suopursun Romeo
KTK-III, YLA3
eii. Zeyd Burr
YLA2, NFL-II
eie. VIR MVA Ch Missy Reedo Black
YLA2, KRJ-II, NFL-I
ee. Nerian Even An Angel
eei. Pulp Fiction
eee. Eliza Do Little
KTK-II

Jälkeläiset

Tarjolla jalostukseen!

Menestys (vain sijoitukset)

KRJ (41 kpl)

03.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 3 He A --- 2/30
05.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 He A --- 5/30
05.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 3 He A --- 1/30
06.11.2015 --- Kaunovaara (kutsu) --- luokka 3 He A --- 3/30
06.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 4 He A --- 5/30
07.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 He A --- 2/30
08.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 3 He A --- 4/30
09.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 He A --- 5/30
09.11.2015 --- Kaunovaara (kutsu) --- luokka 3 He A --- 1/30
10.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 He A --- 1/30
13.12.2015 --- Viisikko (kutsu) --- luokka 2 He A --- 3/30
17.12.2015 --- Whispering Heaven (kutsu) --- luokka 3 He A --- 3/30
19.12.2015 --- Whispering Heaven (kutsu) --- luokka 3 He A --- 4/21
23.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 2/50
25.12.2015 --- Peikkola (kutsu) --- luokka 3 He A --- 5/30
26.12.2015 --- Peikkola (kutsu) --- luokka 4 He A --- 3/30
26.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 3/50
26.12.2015 --- Peikkola (kutsu) --- luokka 4 He A --- 3/30
27.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 2 He A --- 5/50
29.12.2015 --- Peikkola (kutsu) --- luokka 4 He A --- 5/30
30.12.2015 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 1 He A --- 1/30
30.12.2015 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 2 He A --- 4/30
30.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 7/50
01.01.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 9 He A --- 5/40
03.01.2016 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 2 He A --- 2/30
09.01.2016 --- Vivia Sporthorses --- luokka 3 He A --- 7/50
21.01.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 4 He A --- 1/30
21.01.2016 --- Metsälampi (kutsu) --- luokka 3 He A --- 7/50
22.01.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 4 He A --- 1/30
11.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 2 He A --- 5/30
15.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 5/30
16.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 2/30
27.02.2016 --- Mooncruiser (kutsu) --- luokka 2 He A --- 2/30
28.02.2016 --- Mooncruiser (kutsu) --- luokka 1 He A --- 3/30
05.03.2016 --- Thrillium (kutsu) --- luokka 3 He A --- 3/32
16.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 1/40
18.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 2/40
20.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 4/40
20.03.2016 --- Brünhill (kutsu) --- luokka 2 He A --- 5/30
21.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 6/40
03.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 3 He A --- 1/40
05.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 4 He A --- 1/40

ERJ

18.12.2015 --- Edelsten ponies (kutsu) --- luokka 4 120cm --- 4/30
16.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 8 120cm --- 1/30
17.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 8 120cm --- 5/30
14.05.2016 --- Belveder --- luokka 6 120cm --- 5/30
05.06.2016 --- Koskimäki --- luokka 3 120cm --- 3/27
09.06.2016 --- Koskimäki --- luokka 3 120cm --- 5/27
29.06.2016 --- Bridgeroad --- luokka 8 120cm --- 2/50

KERJ

22.12.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 4 CIC1 --- 2/30
25.12.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 4 CIC1 --- 4/30
26.12.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 4 CIC1 --- 2/30
02.01.2016 --- Brokeback (kutsu) --- luokka 1 CIC2 --- 1/34
20.01.2016 --- Wyrda Horses (kutsu) --- luokka 2 CIC2 --- 3/30
22.01.2016 --- Wyrda Horses (kutsu) --- luokka 2 CIC2 --- 2/30
24.01.2016 --- Wyrda Horses (kutsu) --- luokka 2 CIC2 --- 4/30
11.08.2016 --- Breawa --- luokka 2 CIC2 --- 5/25
14.08.2016 --- Breawa --- luokka 2 CIC2 --- 2/25
16.08.2016 --- Lapland --- luokka 3 CIC2 --- 1/18
18.08.2016 --- Lapland --- luokka 3 CIC2 --- 4/18
21.08.2016 --- Hengenvaara (kutsu) --- luokka 3 CIC1 --- 6/50
17.10.2016 --- Kevolehto --- luokka 2 CIC1 --- 1/39
24.10.2016 --- Ros Cirein --- luokka 4 CIC1 --- 3/40
12.01.2017 --- Tuiskula --- luokka 1 tutustumisluokka --- 2/30
20.01.2017 --- Tuiskula --- luokka 1 tutustumisluokka --- 4/30
13.02.2017 --- Metsovaara --- luokka 6 CIC2 --- 3/25
10.04.2017 --- Cinnamoroll --- luokka 2 CIC1 --- 3/30

Tämä on virtuaalitalli. Tallin jokainen hevonen on virtuaalihevonen, eikä kuviin keksityt tiedot liity millään tavalla oikeasti kuvissa esiintyviin hevosiin.
Kaikki © Creimeide VRL-06904 ellei toisin mainita.