KF Idioteque "Ile, Iippo"


© VRL-05186

Saavutukset

20.08.2016 Ponikantakirja elokuun tilaisuus 21 + 19 + 20 + 20 = 80p. KTK-I
25.09.2016 Newforestinponiyhdistys syyskuun tilaisuus 17 (10+7) + 40 + 28 + 7 + 18,5 (17+1,5) + 10 = 120,5p. NFL-II

Nimi KF Idioteque Rotu, sukupuoli Newforest, ori
Syntymäaika 03.09.2015 Säkäkorkeus 144cm
Rekisterinumero VH15-027-0323 Omistaja Creimeide VRL-06904/Yentel ponies
Väri Tummanpunaruunikko Painotuslaji Yleispainotus
Koulutustaso He A, 120cm Kasvattaja KF Ponies

KF Idioteque eli tutummin vain Ile, on ison egon omistava, todella orimainen poniherra. Ile on komea kuin mikä ja se tietää sen hyvin itsekin. Karsinassa pitää aina pörhistellä ohi meneville, jotta kukaan ei varmasti mene ohi oria huomaamatta. Taluttaessa jos joku toinen hevonen sattuu tulemaan vastaan, mennään ohi tanssahdellen ja höristen. Ei Ile siitä mihkään lähde, se vain aina vaihtaa esitysmoodin päälle. Hoitaessa ori katselee mielellään maailman menoa, mutta on välillä vähän kärsimätön. Ihan kamalan kauaa se ei jaksa olla hoidettavana, mutta ei heti kymmenen sekunnin jälkeen ole hermostumassa. Ile on aina mielellään lähdössä hommiin, joten varusteet sille saa helposti niskaan.

Ratsastaessa Ile on todella mukava. Sillä on tasaiset ja hyvät askellajit, sekä se tekee hienosti mitä käsketään. Ile saattaa näyttää siltä ettei se mihkään taivu ja on kunnon jääräpää. Ori kuitenkin on todella herkkä avuille ja liikkuu upeasti kun siltä pyytää. Ileltä pitää osata pyytää oikein, muuten saattaa mennä matkusteluksi koko touhu. Poni työskentelee oikein mielellään sileällä, kuten myös esteillä. Esteillä vauhtia löytyy aika sopivasti. Eteenpäin mennään omalla moottorilla, mutta pysytään kuitenkin hyppysissä. Ile hyppää hyvällä tekniikalla ja varmistelee ettei puomit tipu. Vahingossa ei ori puomeja tiputtele jaloillaan. Pienemmillä esteillä kannattaa varautua aina vähän liian isoon hyppyyn. Maastossa Ile on mukava kaveri, se menee sitä vauhtia mitä pyydetään. Voidaan kulkea rauhassa, mutta tarvittaessa mennään kovaakin. Kavereiden kanssa se on vähän vaikeammin hallittavissa, koska pitäähän taas muille näyttää mistä poniori on tehty.

Lastaaminen ja matkustaminen sujuu ongelmitta, Ile viihtyy hyvin kopissa yksin tai muiden kanssa. Alkuun muiden kanssa pitää tietysti kovasti jutella, mutta nopeasti ori sitten rauhoittuu. Vieraissa paikoissa taas pörhistellään ja seurataan silmä tarkkana paikan menoa. Vieraat hevoset on tietysti mielenkiintoisempia, kuin kotitallin tutut hevoset. Ile ei turhia stressaa, vaan osaa ottaa rennosti. Valmennuksissa se kulkee ihan yhtä hyvin kuin kotonakin. Joskus todella harvoin, ori näkee pieniä vihreitä miehiä vieraissa paikoissa. Kisoissa keskitytään melkein aina täysillä suoritukseen, tykkäähän Ile esiintyä. Varsinkin jos päästään palkintojen jakoon ja kunniakierrokselle, menee Ile rinta rottingilla.

Ikääntyy 3v saakka yhden virtuaalisen vuoden 14 IRL päivässä, jonka jälkeen ikääntyy yhden virtuaalisen vuoden yhdessä IRL kuukaudessa aina oikeana syntymäpäivänään.

1v - 17.09.2015
2v - 22.09.2015
3v - 01.10.2015
4v - 03.11.2015
5v - 03.12.2015
6v - 03.01.2016
7v - 03.02.2016
8v - 03.03.2016
jne.jne.

04.09.2016 kouluvalmennus, valmentajana VP

Valmennusviikonlopun toisena päivänä aloitimme valmennuksen oikeastaan siihen, mihin edellisenä päivänä olimme jääneet. Heti vapain ohjin tehtyjen alkukäyntien jälkeen lähdimme työskentelemään siirtymisten parissa sillä halusin aktivoida ratsukkoa kokonaisuudessaan käynti - pysähdys - peruutus - käynti siirtymillä. Alkuun Ile jäi hieman vahvaksi kättä vasten, mutta Cremeiden parantaessa omaa ratsastusta täsmällisemmäksi Ile hiljalleen rentoutui ja pyöristyi koko ylälinjastaan. Pysähdyksestä käyntiin siirtyessä opastin Cremeideä myötäämään inan enemmän kädellä eteen, jolloin ori pääsi heti ensimmäisestä askeleesta alkaen polkemaan aktiivista, voimakasta käyntiä. Jatkoimme siitymäteemaa ravi- ja laukkatyöskentelyssä, jonka aikana saimme Ilen kantamaan itseään hyvin ryhdikkäänä takaosansa päällä. Ennen välikäyntiin siirtymistä en voinut olla kehumatta ratsukkoa ja olla toteamatta, että tältä hevosen kuuluisi ehdottomasti tuntua ja näyttää jokaisena ratsastuskertana. Välikäyntien jälkeen jatkoimme valmennusta laukkateemalla, sillä olin päättänyt harjoittaa ratsukon tasapainoa erinäisin vastalaukka- sekä laukanvaihtoharjoitusten avulla. Vastalaukassa korostin tasapainon ja tahdin tärkeyttä ja painoitin ratsastajalle, että Ile saisi vastalaukan aikana olla mieluusti avoimella kaulalla luotiviivan edessä jolloin sille ei tule niputettua oloa. Vastalaukkojen aikana hevonen kuunteli hyvin tarkkaavaisesti ratsastajan antamia apuja, joten itse harjoitusten tekeminen ei tuntunut kummallekkaan osapuolelle erityisen haastavalta. Valmennuksen loppua kohden teimme vielä kolmikaarisella kiemurauralla laukanvaihtoharjoituksia niin, että aina keskihalkaisijaa ylittäessä Cremeide siirsi orin käyntiin, käveli muutaman askeleen käyntiä ja nosti uuden laukan. Tämä tehtävä oli oivallinen lopetus viikonlopun aikana tehdylle rutistukselle, sillä ratsukko eteni tehtävässä positiivisin ja rennoin mielin - tätä oli ilo seurata valmentajan näkökulmasta, sillä suurimmat valmentajan suusta tulevat asiat olivat “Myötää ihan inan kädellä laukkaan siirtyessä, ja muista kaarteessa aktiivinen ulkopohje. Jes! Oikein hyvä! Hienoa!“

03.09.2016 kouluvalmennus, valmentajana VP

Yentel Poniesin tiloissa järjestettiin tänä viikonloppuna intensiivivalmennukset kouluratsukoille, jotka kaipasivat niin sanotusti pientä hienosäätöä. Yentel Poniesin omistaja Creimeide osallistui yksityisvalmennuksiin kauniin, hyvässä lihaskunnossa olevan newforest-poniorin kanssa, joka osoittautui viikonlopun aikana potentiaaliseksi kouluhevoseksi. Ensimmäisenä päivänä valmennus aloitettiin melko itsenäisellä verryttelyllä, sillä halusin nähdä ratsukon perustekemistä kuten että miten ratsastaja ratsastaa, miten hevonen vastaa apuihin ja minkälainen liikkumistapa sillä on. Alkuverryttelyn aikana Ile keskittyi pälyilemään itseään maneesin peileistä ja se vaikutti hyvin orimaiselta, mutta loppua kohden Creimeide sai ratsastettua sen melko hyvin kahden pohkeen ja ohjan väliin. Pienten välikäyntien jälkeen lähdin työstämään ratsukolle pohkeenväistöharjoituksia pitkältä sivulta kohti keskihalkaisijaa, sillä tämä tehtävä näyttää varsin nopeasti onko hevonen oikeasti ratsastajan apujen välissä. Alkuun Ile väisti hieman laiskasti ja Creimeide sai muistuttaa takapäätä parempaan aktiivisuuteen pienellä raipan kosketuksella, jolloin Ile terävöityi silmissä ja väistöstä tuli huomattavasti laadukkaampaa. Kuten aivan väistöharjoitusten alussa, myös laukkaväistöjen aikana Ile jäi hieman pohkeen taakse menettäen samalla laukan ponnekkuutta. Opastin ratsastajaa tekemään vain muutaman väistöaskeleen laukassa uran sisäpuolelle, jonka jälkeen hän sai ratsastaa oria hieman eteen kiitokseksi hyvin tehdystä työstä. Näin pääsimme kiittämään oria tasapainoisesta työskentelystä ja luomaan sille kuvan, että hankalampikin työskentely voi olla antoisaa ja mukavaa. Valmennuksen loppua kohden teimme vielä muutamia siirtymisiä askellajien sisällä, joiden ansiosta Ile tuli todella hyvin kroppansa läpi ja kantoi itseään alkuun verrattuna todella hienosti! Tämän päiväinen suorittaminen oli kyllä kaikinpuolin positiivista ja erityisesti nousujohdanteista.

10.09.2016 maastolenkki, kirjoittanut Juulia

Viimeisen valmennuksen loputtua Creimeide päätti lähteä loppuverryttelemään poniaan maastolenkin merkeissä ja hän kysyi minulta, halusinko lähteä ratsain mukaan. Totta kai halusin! Creimeide neuvoi minulle karsinan, jossa pitäisi odottaa tumma ruunikko nyffiori Ile. Löysin oikean karsinan nopeasti ja harjasin orin pikaisesti karsinan oven edestä löytyneillä harjoilla. Suojia en löytänyt, mutta satulahuoneesta löytyi nimikoidut varusteet ja autoni takapenkiltä ratsastuskypärä, joten vartissa olin valmiina lähtöön.

Kärsimätön ori ei millään malttanut seistä selkäännousun ajan paikallaan, joten muutaman askeleen jouduin pomppimaan ponin vieressä kun se päätti lähteä liikkeelle. Pieni pyöreä poni oli oikein mukavan oloinen ratsastettava alusta asti. Lähdimme käynnissä Creimeiden ja Ricon perässä kohti leveää metsäpolkua. Creimeide patisti poninsa raviin ja minä seurasin perässä puristaen kevyesti pohkeillani, jotta Ile nostaisi ravin myös. Poni oli kevyt edestä ja liikkui kivasti omalla moottorillaan. Heti, kun osasin rentouttaa omat käteni ori hakeutui peräänantoon. Jonkin ajan päästä Creimeide kääntyi poninsa käärryissä taaksepäin ja kysyi, halusinko laukata. "Kaikki käy", vastasin hymyillen. Creimeide kertoi, että seuraavan mutkan jälkeen avautuisi pieni peltoaukea jossa oli maastoesteitä, joita sain halutessani hypätä. Creimeide pysäytti poninsa peltoaukean reunaan ja jäi katsomaan, kun jatkoin Ilen kanssa reippaassa vasemmassa laukassa. Hetken aikaa minun täytyi työstää ponin laukkaa pienellä ympyrällä, sillä se oli kovasti menossa esteelle. Kun poni tuntui olevan ihan kohtalaisesti hallinnassa, päätin ohjata Ilen noin puoli metriä korkealle tukkiesteelle. En ollut varautunut valtavaan loikkaan, joten horjahdin ja roikuin hetken kiinni ponin kaulassa, ennen kuin sain kammettua itseni takaisin selkään. "Anteeksi, unohdin kai varoittaa sinua...", Creimeide naurahti. Halusin hypätä esteen vielä uudestaan, jotta saisimme onnistuneen hypyn. Nyt osasin varautua paremmin ja pääsimmekin esteestä kunnialla yli.

Taputin Ileä kaulalle ja lähdin kävelemään kohti Creimeideä, joka ohjasti meidät takasin Yentelin tallipihalle. Olipa kerrassaan mukava ja virkistävä maastolenkki!

Suku

i. Cjansson Larsson Wyr
ERJ-I, KTK-II, NFL-I, YLA2
ii. Jefton’s Jacky
ERJ-I
iii. Twiggs Jackpot
ERJ-II, YLA2
iie. Hazelnuts Sofie
ie. Bridegroom Cavantelli
iei. Idiot, ha?
LJP-II, YLA2, ERJ-III
iee. Macaroni Casserole
KTK-III, YLA3
e. Tiilikan Myrtti
KTK-II
ei. VIR MVA Ch Suopursun Romeo
KTK-III
eii. Zeyd Burr
NFL-II, YLA2
eie. VIR MVA Ch Missy Reedo Black
NFL-I, YLA2, KRJ-II
ee. Topsyknoll's Pilow
KTK-II
eei. VIR MVA Ch Tallulah's Looser
NFL-II, ERJ-II
eee. Burleyham Madamie
KTK-III

Jälkeläiset

Tarjolla jalostukseen!

30.08.2016 syntynyt rp-t Yentel Josefiine om. Creimeide
05.09.2016 syntynyt nf-o Rustic Roscoe J om. Creimeide

Menestys (vain sijoitukset)

ERJ

31.10.2015 --- Koskimäki (kutsu) --- luokka 3 120cm --- 4/30
31.10.2015 --- ERJ Cup --- luokka 10 120cm --- 8/153
06.11.2015 --- Koskimäki (kutsu) --- luokka 3 120cm --- 3/30
16.11.2015 --- Koskimäki (kutsu) --- luokka 2 120cm --- 2/30
17.11.2015 --- Koskimäki (kutsu) --- luokka 2 120cm --- 1/30
18.11.2015 --- Koskimäki (kutsu) --- luokka 2 120cm --- 3/30
08.12.2015 --- Haavelaakso (kutsu) --- luokka 1 120cm --- 4/28
11.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 7 120cm --- 5/30
11.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 8 120cm --- 5/30
14.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 8 120cm --- 4/30
18.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 7 120cm --- 3/30
18.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 8 120cm --- 2/30
19.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 7 120cm --- 5/30
19.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 8 120cm --- 5/30
29.06.2016 --- Bridgeroad --- luokka 8 120cm --- 5/50
31.07.2016 --- ERJ Cup --- luokka 9 110 cm --- 10/250
12.10.2016 --- Hiprakka --- luokka 5 120cm --- 1/75
13.10.2016 --- Hiprakka --- luokka 5 120cm --- 3/75
17.10.2016 --- Hiprakka --- luokka 5 120cm --- 4/75
30.11.2016 --- ERJ Cup --- luokka 9 110cm --- 13/165

NJ

15.12.2016 --- Cadogan --- luokka 1 nf-o --- 1/12 MVA-sert, BIS4

KRJ (41kpl)

04.10.2015 --- Karkuretken suomenhevoset (kutsu) --- luokka 1 He A --- 5/27
02.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 3 He A --- 2/30
03.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 3 He A --- 3/30
04.11.2015 --- Yentel ponies (kutsu) --- luokka 1 He A --- 3/40
04.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 4 He A --- 5/30
05.11.2015 --- Aasikartano (kutsu) --- luokka 3 He A --- 5/50
06.11.2015 --- Aasikartano (kutsu) --- luokka 3 He A --- 3/50
07.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 3 He A --- 5/30
07.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 4 He A --- 3/30
08.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 4 He A --- 2/30
08.11.2015 --- Kaunovaara (kutsu) --- luokka 4 He A --- 5/30
09.11.2015 --- Kilpailukeskus Holmberg (kutsu) --- luokka 4 He A --- 2/30
11.12.2015 --- Viisikko (kutsu) --- luokka 1 He A --- 5/30
12.12.2015 --- Viisikko (kutsu) --- luokka 2 He A --- 2/30
12.12.2015 --- Peikkola (kutsu) --- luokka 3 He A --- 4/30
13.12.2015 --- Viisikko (kutsu) --- luokka 1 He A --- 1/30
13.12.2015 --- Petäjävaara (kutsu) --- luokka 2 He A --- 3/30
15.12.2015 --- Whispering Heaven (kutsu) --- luokka 3 He A --- 2/30
15.12.2015 --- Viisikko (kutsu) --- luokka 1 He A --- 5/30
16.12.2015 --- Whispering Heaven (kutsu) --- luokka 3 He A --- 4/30
25.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 6/50
26.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 5/50
29.12.2015 --- Peikkola (kutsu) --- luokka 3 He A --- 4/30
31.12.2015 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 2 He A --- 3/30
01.01.2016 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 2 He A --- 3/30
03.01.2016 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 1 He A --- 3/30
05.01.2016 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 1 He A --- 5/30
06.01.2016 --- Ketunpolku (kutsu) --- luokka 2 He A --- 4/30
21.01.2016 --- Metsälampi (kutsu) --- luokka 3 He A --- 6/50
12.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 2 He A --- 1/30
15.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 3/40
17.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 1 He A --- 2/30
17.02.2016 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 2 He A --- 5/30
17.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 1/40
20.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 6/40
23.03.2016 --- Brünhill (kutsu) --- luokka 2 He A --- 2/30
25.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 1/40
29.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 3 He A --- 3/40
06.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 3 He A --- 5/40
14.07.2016 --- Lapland (kutsu) --- luokka 1 He A --- 4/30
18.08.2016 --- Team Patu (kutsu) --- luokka 2 He A --- 2/30

Tämä on virtuaalitalli. Tallin jokainen hevonen on virtuaalihevonen, eikä kuviin keksityt tiedot liity millään tavalla oikeasti kuvissa esiintyviin hevosiin.
Kaikki © Creimeide VRL-06904 ellei toisin mainita.