Sweet Strawberry Kisses "Kisu"

RIP 01.08.2016, menehtyi varsomiseen

Saavutukset

20.04.2016 Shetlanninponien laatuarvostelu huhtikuun tilaisuus 13 + 16 + 18 + 30 + 13 + 6 = 96p. SHLA-II
30.04.2016 Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu huhtikuun tilaisuus 7 + 37 + 16 + 12 + 11 = 83p. VVJ-III
31.07.2016 Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu heinäkuun tilaisuus 8 + 37 + 17 + 20 + 15 = 97p. VVJ-II

Nimi Sweet Strawberry Kisses Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Syntymäaika 10.07.2013 Säkäkorkeus 97 cm
Rekisterinumero VH14-017-0439 Omistaja Creimeide VRL-06904/Yentel ponies
Väri Rautias Painotuslaji Valjakkoajo
Koulutustaso He C, 40cm, vaikea valjakko Tuoja Anita VRL-00574


Söpö, pieni sydäntensulattaja. Nimensäkin puolesta ihailua, ja "niiin ällösöpöä!" kommentteja keräävä Kisu on aivan ihana persoona. Se ei ole aivan järkyttävän ponimainen, mutta jotain siihenkin viittavaa ilmenee aina silloin tällöin. Jos ei tietäisi ja tammaa kuvailisi jollekkin, voisi luulla että kyseessä olisi joku isompi otus kuin pieni alle metrinen shetlanninponi. Hoitaessa se seisoo aina nätisti. Kisu ei karkaile tai yritä upottaa hampaitaan mihinkään, se ei syö mitään ylimääräistä tai varasta hoitajaltaan harjoja. Oikeastaan tamma on ihanteellinen pieni poni hoitaa kuin voi vain olla ja sen kanssa tulee kaikki toimeen.

Valjakossa Kisu on todella taitava. Se tekee mitä käsketään kyseenalaistamatta ja vaikka ohjeet olisi hiukan puutteelliset, yleensä se päätyy aivan oikeaan ratkaisuun. Miksikään opetusmestariksi ei ponista ole, koska se ei juurikaan ilmoittele virheistä vaan antaa ne anteeksi. Kokeneemmalle ohjastajalle poni on täysi unelma ja palojen loksahtaessa kohdalleen pienen kolikonkin ympäri päästäisiin helposti. Ratsuna Kisu on yritteliäs, mutta virheitä se ei silloin taas tahdota sietää ollenkaan. Kisusta ei ole alkeisratsuksi, kun se ei tahdo tehdä mitään jos selässä ei asioita osata. Pahin virhe ratsastaessa on käyttää liian voimakkaita, ristiriitaisia apuja joiden seurauksena Kisu saattaa järjestää jopa pienen rodeon! Peltolaukoista tamma kuitenkin innostuu aina ja silloin ilopukkeja satelee ja takana tuleva saa olla varuillaan.
Huonoina päivinä Kisun meinaa olla mahdotonta keskittyä, oli sitten siellä selässä ratsastaja tai se ihminen siellä kärryjen päällä. Silloin painellaan vaan eteenpäin ja tehdään vähän mitä sattuu hutiloiden ja apuja vastustaen. Näin huonoihin päiviin on onneksi yleensä jokin erityinen syy, kuten väärin suoritettu lämmittely liian kovin avuin joka voi saada herkän ja energisen ponin pois tolaltaan.

Valjakkokisoissa tammalla ei ole koskaan keskittymisvaikeuksia, paitsi silloin kun se maailman komein ori on siinä lähettyvillä aiheuttamassa pieniä ajatuskatkoja. Radalla Kisu kuitenkin kerää ajatuksensa upeasti keskittyen täysillä suorittamiseen, aivan kuten tämän tasoiselta kilpaponilta vaaditaankin. Radalla mennään joko hyvin hienosti tai sitten vauhtia riittää monenkin ponin edestä. Tarkkuuskokeet ovat ihme kyllä Kisun vahvuus kisoissa, se osaa itsekkin lukea rataa erinomaisesti ja tekee välillä omia ratkaisujaan ohjastajan mielipiteestä välittämättä. Myös mahdolliset erikoisemmat esteet sujuvat aina hienosti, vaikka kotona niitä vähän yritetään säikkyä. Tutun kuskin kanssa suoritukset ovat kuitenkin lähes poikkeuksessa harmonisia ja Kisu antaa aina parhaansa tai jopa vähän enemmän.

Ikääntyy epäsäännöllisesti.

1v - 10.08.2013
2v - 10.09.2013
3v - 10.10.2013
4v - 10.03.2014
5v - 10.05.2014
6v - 10.09.2014
7v - 10.01.2015
8v - 10.03.2015
9v - 10.06.2015
10v - 10.09.2015
11v - 10.12.2015
12v - 10.01.2016
13v - 10.02.2016
14v - 10.03.2016
15v - 10.04.2016

Kisun isä Kiss 'n Tell oli oriksi hyvin pitkärunkoinen ori, joka oli luonteeltaan kuitenkin todellinen herrasmies. Kisakentille ori itse ei päässyt, mutta erinomaisen sukunsa ansiosta se pääsi vaikuttamaan jalostukseen. Kiss 'n Tell:in jälkeläismäärät jäivät melko pieniksi, sillä ori jätti jälkeensä vain parikymmentä varsaa hyvin erilaisista tammoista ja näin ollen jälkeläisetkin edustavat hyvin sekalaista joukkoa. Ori lopetettiin 24-vuoden iässä huonojen hampaiden takia.

Isänisä Last Break-up kisasi noviisia parivaljakkoa veljensä kanssa. Ori oli Iso-Britannialainen ja menestyi maan omalla tasolla kiitettävästi pienestä koostaan huolimatta. Jalostukseen siirryttyään se oli erittäin haluttu kisatuloksiensa ja sopusuhtaisen rakenteensa takia ja se jättikin jälkeläisilleen erinomaista tyyppiä sekä laadukkaita askellajeja, joista varsinkin ravia on kehuttu.

Isänisänisä Coming Up oli todellinen monitoimiponi joka vietti suurimman osan elämästään lastenponina. Hallakko oli erittäin komea ja näyttävä ja menestyi todella hyvin värillisten näyttelyluokissa. Luonteensa ansiosta se oli myös oiva lastenponi ja kilpaili helpoissa luokissa niin koulussa, esteissä kuin valjakossakin. Jälkeläisiä orille kertyi sen pitkän eliniän aikana lähes sata, mutta harva niistä ylsi yhtä monipuolisiin tuloksiin kuin isänsä.

Isänisänemä Last Dance piti aikanaan nimillään maansa parhaita näyttelypisteitä. Se oli tyypiltään juuri sellainen mitä jokaiselta shettikseltä toivotaan ja hurmasi kaikki myös liikkeillään! Kotioloissa Last Dance huolehti linjoistaan kärryponina siitostyön lomassa. Tamman upean rakenteen ansiosta se olikin erittäin kysytty liisinkiin ja se varsoikin elämänsä aikana 12 upeaa varsaa onnistuneesti ollen erinomainen emä. Ja mikä parasta, Last Dance tiinehtyi joka kerta ensimmäisellä yrityksellä.

Isänemä So Lovely oli näyttelymenestykseltään keskinkertainen, mutta sitäkin enemmän käyttöluokissa mainetta niittänyt suloinen tamma. Luonteeltaan se oli niin rauhallinen ja lempeä, että sen olisi taatusti voinut vaikka laittaa solmuun. Valitettavasti So Lovely ehti saada vain kolme jälkeläistä, sillä tamma lopetettiin jo 10-vuotiaana voimakkaan kaviokuumeen takia.

Isänemänisä Are U Serious? oli nimensä mukaisesti hieman rajojaan koetteleva ori, joka ei tehnyt mitään ellei sen ollut aivan pakko. Käyttöluokissa kilpailessaan ori yleensä leikki täysin muulia, mutta näyttelykehissä se laittoi tuomareiden onneksi parastaan ja ori palkittiin useita kertoja ensimmäisellä palkinnolla. Siitokseen se ei ollut niin kysytty kuin muut ensimmäisen palkinnon oriit luonteensa takia, mutta jätti kuitenkin jälkeensä parikymmentä varsaa hyväluonteisten tammojen kanssa. Tietääkseni kukaan varsoista ei tullut luonteeltaan isäänsä, onneksi!

Isänemänemä Lovely Autumn oli luonteeltaan äärimmäisen rauhallinen ja monen mielestä jopa laiska tamma. Sillä tehtiin kotona mielenvirkistykseksi töitä kuten puunajoa, johon sen rauhallinen luonne sopi täydellisesti. Tamman rakenteessa ei ollut suurempia virheitä ja sen kaikki seitsemän jälkeläistä olivat onnistuneesti vielä emäänsä parempia - niin rakenteeltaan kuin myös vähän reippaamman luonteensa puolesta.


Emä Sparkling Wine on eloisa, tällä hetkellä eläkepäiviään viettävä rouva joka hurmaa kaikki elämänilollaan! Nuoruudessaan Sparkling Wine kisasi valjakkoa vaikeissa ja vaativissa luokissa, menestyen vaativissa luokissa jopa pikkuponien kansainvälisesti kärkijoukoissa. Tamma loisti erityisesti maratonissa suorittaen epäröimättä kaikki esteet, vaikkakin välillä jopa turhan vauhdikkaasti! Vauhdin kanssa ei loukkaantumisilta aina vältytty ja tamma jäikin kisauransa välissä kahdesti mammalomalle toipumisensa lomassa. Sinnikkäästi tamma palasi aina ennalleen. Rautiaankirjavan tukkajumalan kaikki kuusi varsat perivät loistavat kyvyt valjakkoon sekä jouhia vaikka muille jakaa..

Emänisä Sweet Bubbles oli myös hyvin eloisa poni, joka rakasti huomion keskipisteessä olemista. Aina silloin tällöin huomiota saatiin pienillä konnuuksilla, mutta useimmiten riitti orin komeat ja lennokkaat liikkeet. Siitosuransa puolivälin tienoilla Bubbles oli jopa maansa suosituin siitosori kaikista poneista. Aika hieno saavutus!

Emänisänisä Bubblepopper oli alunperin laukkaponi, mutta siirtyi parin vuoden laukkauran jälkeen noviisin valjakon pariin. Popperista ei saanut energiaa loppumaan millään ja se oli aina innoissaan lähdössä lenkille. Näyttelyissä ori ei kerännyt niinkään menestystä turhan kevyen tyyppinsä takia, mutta jätti nimensä silti 12 jälkeläisen sukutauluun.

Emänisänemä Sweet Candy ei päässyt koskaan kisakentille saakka, vaan vietti leppoisan elämän kotona seuraponina. Se oli luonteeltaan lempeä ja erittäin helppo "kaikki käy" tyyppi. Candy sai kaksi varsaa, yhden tamman ja yhden orin, joista molemmat olivat jo varsoina kunnon sähikäisiä ja aina menossa.

Emänemä Summerwine oli kasvattajaperheensä Wine-linjan silmäterä. Summer oli maitovarsasta saakka näyttelyiden BIS-kehässä tuttu näky, eikä se tehnytkään yhtään näyttelyreissua ilman sijoittumista kärkikolmikkoon. Silloin tällöin perheen lasten ollessa pieniä Summer vieraili myös käyttöluokissa niin ratsain kuin ajaen saaden aina kehuja upeista liikkeistään. Siitoksessa tamma vaikutti reilun kymmenen vuoden ajan varsoen 12 kertaa. Jälkeläisistä kaikki ovat saaneet näyttelyissä ensimmäisen palkinnon, mutta osa oreista on myöhemmin ruunattu.

Emänemänisä Summer Bucket muistutti erittäin paksulla harjallaan aina välillä enemmän peikkoa kuin ponia, mutta rakenteeltaan se edusti selvästi keskivertoa parempaa luokkaa. Ori ehti kiertää useita näyttelyitä lyhyen ikänsä aikana ja sai aina I- ja II-palkintoja. Valitettavasti Bucketilta murtui jalka onnettomuudessa sen ollessa 8-vuotta, jonka seurauksena ori jouduttiin lopettamaan. Se ehti astumaan 14 tammaa ja näistä kaksi jäi tyhjäksi ja näin ollen ori jäi vaikuttamaan 12 shetlanninponin sukuun isän roolissa.

Emänemänemä Lilacwine teki ensimmäisen varsansa vahinkona jo ennen kilpailu-uransa aloittamista. Onneksi nuorena varsominen ei vaikuttanut tamman kehitykseen, vaan siitä tuli erittäin hienolinjainen poni joka oli ehdottomasti sisarusparvensa paras rakenteelta. Käyttöpuolelle Lilacia ei koskaan koulutettu kisaamiseen vaadittavalle tasolle, vaan tamma toimi pelkkänä talutusratsuna tarvittaessa.

Sukuselvityksen saa kopioida Kisun jälkeläisten ja niiden jälkeläisten sivuille niiltä osin, kun se on tarpeellista. Kirjoittajana mainittava Creimeide.

valkat

15.07.2016 hampaiden raspaus, kirjoittanut Creimeide

Menimme tänään klinikalle raspaamaan Kisun hampaita, sillä rouva on laihtunut viime aikoina selkeästi ja tiputellut suustansa väkirehuja normaalia enemmän. Matka klinikalle sujui hyvin, sillä Kisu on erittäin kokenut ja rauhallinen matkustaja. Klinikan pihassa tamma oli vähän ihmeissään ja kuulutti koko klinikan väelle saapuneensa paikalle.

Pääsimme klinikalla heti rauhoitukseen ja nopeasti tamman silmät alkoivat olla raskaita ja ponin koko olemus muuttui. Tuttava eläinlääkärimme tarkasteli ensin ponin suuta ja huomasi takahampaissa melko reilut piikit, jotka hän hoiti pois sähköraspilla. Hammaskaluston etuosa oli valmiiksi jo hyvässä kunnossa, joten toimenpide oli nopeasti ohi. Harmikseni eläinlääkäri mainitsi hampaissa näkyvän jo reilusti kulumaa josta kaikkea ei voi enää pian korjata ja hän suositteli korvaamaan Kisun väkirehuja erilaisilla puuroilla.

Kun kotiuduimme klinikalta aloin tuumasta toimeen ja laitoin illalla jo turpoamaan Kisulle aamupuuroa toivoen sen maistuvan tammalle. Lisäsin houkuttelevuutta lorauksella melassia ja aavistelin tamman ahmivan aamupalansa aivan uudella innolla..

12.07.2015 näyttelyissä, kirjoittanut Creimeide

Kisulla oli tänään pitkästä aikaa näyttelyt ja mukanamme oli myös rouvan varsa Nelli. Ratkaisu varsallisen tamman kanssa suoritetusta näyttelyreissusta ei ollut kuitenkaan kovin hyvä, sillä Kisu oli kokoajan erittäin huolissaan Nellistä eikä keskittynyt suorittamiseen yhtään. Normaalin siistin ja hallitun suorituksen sijaan Kisu pyöri ja huusi kokoajan mitä olimme kehässä ja taisi se pari kertaa koettaa hypätä pystyynkin. Nelli suoriutui kehässä paljon hienommin kuin olevinaan kokenut emänsä! Aina ei voi kuitenkaan voittaa.

Arvostelu oli rakenteen osalta ihan hyvä, mutta käytöksestä annettiin pitkä miinus.. Voi meidän rouvaa kun hormonit on saanut raasun pään aivan pyörälle. Kisu myös rakastui palavasti erääseen nuoreen shetlanninponioriin, jonka kanssa se kävikin kiivaita viestejä, epäilin jo hetken puumaponini sopineen treffit tämän komean juniorin kanssa..
Positiivisia puolia jos päivästä etsitään, niin sää oli erittäin kaunis ja lämmin ja Nelli sai arvokasta kokemusta kilpailupaikoista ja matkoista. Muistoksi jäi myös muutama ihana kuva rakkaista poneistani <3

8.11.2014 tynnyrijuoksua, kirjoittanut Nerita

Lähdimme Kisun, Felin ja Nopan kanssa Savikylään vähän leikkimielisempiin kisohin, tynnyrijuoksuun. Ideana oli pujotella tynnyrien väleistä mahdollisimman nopeasti. Luokkia oli kolme, joten olin valinnut kaikkiin luokkiin yhden ratsun. Kisu pääsi pikkuisten luokkaan, joka oli täynnä shetlanninponeja. Kisu oli selvästi valmistautunut valjakkokisoihin, joten se hämmästyi kun nousinkin sen selkään. Verkkasin ponin kevyesti, jotta se jaksaisi kantaa minua vielä radallakin. Onneksi verkka-alueelle oli laitettu muutama tynnyri, joita sai käydä katsomassa ja kokeilla pujottelemista. Kun Kisu keksi tehtävän idean, se innostui pujottelusta. Sehän muistutti paljon mitä se teki valjakossa. Kun pääsimme radalle, Kisu lähti reippaasti matkaan. Se tottuneesti pujotteli ensimmäiset tynnyrit, mutta se kiersi turhan kaukaa. Se kun oli tottunut kärryihin perässään, joten se meni kuin sillä olisi ne. Hiukan pohkeella avittaen sain sen menemään melkein kiinni tynnyreissä. Parit ekat tynnyrit veivät meiltä aika paljon aikaa, joten se rokotti sijoituksissa meiltä jonkin verran. Sijoituimme kuitenkin kolmansiksi ja Kisu sai komean valkoisen ruusukkeen suitsiinsa. Se selkeästi ylpeänä kantoi sitä, kun pieni poni meni heti ylväämmin. Minä taas sain käsiini erittäin söpön pokaalin ja 100v€. Kävimme kiertämässä pienen kunniakierroksen vaihtelevissa askellajeissa. Kaikki ponit eivät tahtoneet mennä laukkaa, mutta Kisu oli niin innoissaan ruusukkeestaan että se paineli nätisti laukassa.

1.11.2014 Halloween-maastoretki, kirjoittanut JP

Kisu-poni asteli omistajansa Neritan taluttamana trailerista ulos hieman epäileväisen oloisena - onhan uusi paikka uusine poneineen aina nuorelle ponille paljon käsiteltävää. Hoitotoimenpiteiden ajan Kisu oli hieman levottomana eikä jaksanut edes keskittyä satuloinnin ja suitsiminen epämiellyttävyyteen. Kisu ja Nerita saivat kunnian olla letkan kolmas ratsukko. Lähdimme tallipihasta matkaan noin kello neljän aikaan, iltahämärän laskiessa hitaasti yllemme.

Retki alkoi reippaasti kävellen maantien vartta. Kisu tuntui olevan asiasta erityisen innoissaan, ja se liikkui eteenpäin hieman hätäisesti, karkaillen ratsastajansa apuja. Jännittävään ympäristöön, toisiin poneihin ja ratsastajan apuihin keskittyminen yhtä aikaa tuntui olevan Kisulle suuri haaste, joten keskityimme ennen ensimmäisiä ravipätkiä vain maltillisen käynnin löytämiseen. Kun Kisu tuntui olevan hieman itsevarmemmalla tuulella, otimme ravia. Ravi lähti Kisusta aluksi melkoisella vauhdilla parin pienen pukin saattelemana. Kisu ravasi koko matkan hieman holtittomasti, mutta Nerita sai kuitenkin sen huomion pois tienposken "pienistä vihreistä miehistä" tekemällä pieniä temponvaihteluita ja puolipidätteitä. Ravin jälkeen siirryimme taas käyntiin ja suunnistimme metsään. Kuten arvelinkin, oli metsän erikoisissa puunrungoissa, kannoissa ja kivissä paljon ihmeteltävää pienelle tammalle, ja niitä se säikkyikin aina silloin tällöin. Muuten Kisu kulki kuitenkin hyvin hallitusti hyvässä tahdissa.

Saavuttuamme hämärästä metsästä pellolle tuntui valo suorastaan häikäisevältä, vaikka todellisuudessa oli yhä hämärää. Otimme ensin vuorotellen laukkaa. Nerita oli jo ennen retken alkua varoitellut Kisun tavasta esitellä laukassa pieniä ilopukkeja, mutta hän oli varautunut niihin jo etukäteen. Näin pieni rautias ampaisi nopeatempoiseen laukkaansa, ja kyllä, muutaman pukinkin ehti tamma heittää sinne joukkoon. Nerita vaikutti kuitenkin tottuneelta pikku-rodeoponien ratsastajalta ja pysyi kyydissä hienosti! Lopuksi otimme kaikki laukkaa yhtä aikaa, ja Kisu laukkasi kyllä niin kovaa, että muut ponit jäivät jälkeen. Palatessamme rauhallisesti käpöstellen pellolta saimme kokea pienen halloween-yllätyksen, näimme nimittäin pienen peuran ylittämässä tien! Kisu säpsähti tuota erikoista näköä, mutta ei onneksi ottanut jalkoja alleen.

Palattuamme tallipihaan nautiskelimme kuumat glögit ja keskustelimme retken kulusta. Kisusta huomaa, että se on fiksu poni, mutta nuoren ikänsä vuoksi uusi ympäristö hämärän aikaan teki siitä säikyn. Kisulla on kuitenkin pieneksi poniksi kauniin näköiset, ilmavat liikkeet, joista on paljon hyötyä esimerkiksi valjakkoajon kouluosuudessa.


Suku

i. Kiss 'n Tell
prt, 95cm
evm
ii. Last Break-up
rt, 96cm
evm
iii. Coming Up
phkko, 92cm
evm
iie. Last Dance
rn, 99cm
evm
ie. So Lovely
rn, 95cm
evm
iei. Are U Serious?
m, 100cm
evm
iee. Lovely Autum
rn, 98cm
evm
e. Sparkling Wine
rtkrj, 101cm
evm
ei. Sweet Bubbles
rt, 100cm
evm
eii. Bubblepopper
m, 103cm
evm
eie. Sweet Candy
rt, 99cm
evm
ee. Summerwine
rtkrj, 98cm
evm
eei. Summer Bucket
mkrj, 102cm
evm
eee. Lilacwine
rt, 95cm
evm

Jälkeläiset

14.03.2015 syntynyt she-t Strawberry Wine v. Wyrda om. felissa
20.09.2015 syntynyt she-o Teerivaaran John Lennon KTK-II om. Joe
09.02.2016 syntynyt she-t Yentel Hugs & Kisses KTK-III om. Miia Maria
25.03.2016 syntynyt she-o Yentel Starwulf SHLA-II om. Creimeide
08.07.2016 syntynyt she-o Vuornan Sodapop, om. Crimis

Menestys (vain sijoitukset)

VVJ (37kpl)

01.08.2014 - Konkkaronkka – vaikea yhdistetty - 1/17
04.08.2014 - Konkkaronkka – vaikea yhdistetty - 4/17
05.08.2014 - Konkkaronkka – vaikea yhdistetty - 4/17
06.08.2014 - Konkkaronkka – vaikea yhdistetty - 2/17
08.08.2014 - Konkkaronkka – vaikea yhdistetty - 1/17
19.08.2014 - Konkkaronkka – vaikea yhdistetty - 1/16
20.10.2014 - Hengenvaara - vaikea yhdistetty - 2/30
22.11.2014 - Fiktio - vaikea yhdistetty - 1/25
01.12.2014 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 4/18
03.12.2014 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 1/18
08.12.2014 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 2/18
03.01.2015 - KK Reiter - vaikea yhdistetty - 2/29
03.01.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 3/19
08.01.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 2/19
16.01.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 1/19
17.01.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 1/19
19.01.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 2/19
24.01.2015 - Tuiskula - vaikea yhdistetty - 5/40
26.01.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 5/40
27.01.2015 - Fiktio - vaikea yhdistetty - 2/26
28.01.2015 - Fiktio - vaikea yhdistetty - 4/26
29.01.2015 - al Najya - vaikea yhdistetty - 1/30
31.01.2015 - Fiktio - vaikea yhdistetty - 5/26
01.02.2015 - Fiktio - vaikea yhdistetty - 4/26
01.02.2015 - Pirunkorpi- vaikea yhdistetty - 2/47
07.02.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 3/40
12.02.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 2/40
13.02.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 6/40
13.02.2015 - Serellenders - vaikea yhdistetty - 1/30
18.02.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 5/40
18.02.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 1/40
21.02.2015 - Konkkaronkka - vaikea yhdistetty - 5/40
01.06.2016 - Metsovaara - vaikea yhdistetty - 1/7
02.06.2016 - Metsovaara - vaikea yhdistetty - 2/7
07.06.2016 - Metsovaara - vaikea yhdistetty - 1/7
09.06.2016 - Metsovaara - vaikea yhdistetty - 1/7
10.06.2016 - Metsovaara - vaikea yhdistetty - 1/7

laji2

-


Tämä on virtuaalitalli. Tallin jokainen hevonen on virtuaalihevonen, eikä kuviin keksityt tiedot liity millään tavalla oikeasti kuvissa esiintyviin hevosiin.
Kaikki © Creimeide VRL-06904 ellei toisin mainita.
Ponin kvuat © Creimeide, Minna-Mari ja Tanja S.