Lionel v.d. Gateaway "Leijona"

Lopetettu 18.09.2016


© SL

Saavutukset

15.12.2015 Shetlanninponien laatuarvostelu joulukuun tilaisuus 14 + 20 + 23 + 30 + 3 + 7 = 97p. SHLA-II
31.12.2015 Yleislaatuarvostelu joulukuun tilaisuus 32,5 (17+15,5) + 22,5 (16,5+6) + 17 + 11 + 6 = 89p. YLA2
31.01.2016 Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu tammikuun tilaisuus 7 + 40 + 18 + 7,5 + 15 = 87,5p. VVJ-III
31.05.2016 Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu toukokuun tilaisuus 7 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102p. VVJ-I
15.09.2016 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu syyskuun tilaisuus 7 + 40 + 20 + 9 + 15 = 91 p. KRJ-II

Nimi Lionel v.d. Gateaway Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Syntymäaika 25.03.2015 Säkäkorkeus 90cm
Rekisterinumero VH15-017-0466 Omistaja Creimeide VRL-06904/Yentel ponies
Väri Rautias Painotuslaji Valjakkoajo
Koulutustaso He C, 40cm, VVJ vaativa Kasvattaja Gateaway

Leijona oli puhdas heräteostos etsiessäni pientä shetlanninponioria riveihimme. Haaveilin pyöreästä ja supersuloisesta minishetlanninponista, mutta nähtyäni Leijonan kotiin tarttuikin vain melkein minishetlanninponi! Matkasin Tuulian luo hänen kerrottuaan heiltä löytyvän ainakin melkein vaatimuksiini sopiva poni ja ällistyin pienen ponin energisyydestä. Leijona spurttaili ja pukitteli ympäri tarhaa, mutta oli tuuhean takkuisen harjansa ja lempeiden silmiensä kanssa niin hellyyttävä näky etten voinut vastustaa sen kanssa paremman tuttavuuden tekemistä! Epäilin vähän, kuinka sen kanssa työskentely lähtisi sujumaan hurjan energiamäärän takia joten sovimme sen tulevan meille pariksi viikoksi koeajalle. Ponista kuoriutui kuitenkin todellinen työmyyrä säännöllisellä ja reilua aivojumppaa tuovalla liikunnalla joten eihän sen palauttaminen tullut enää mitenkään kysymykseen... Jälleen ponilauma oli kasvanut yhdellä melkein haetunlaisella ponilla.


© SL

Leijona on reipas pieni poni, joka vaatii reilusti liikutusta pysyäkseen hyvänä käsitellä. Energiaa löytyy vaikka muille jakaa! Tarhaillessa se on kaikkien kaveri, mutta samalla vähän se ilkikurinen takapiru joka kiertää nappaamassa hampaansa toisten takalistoon saadakseen muut leikkimään kanssaan. Kovaa Leijona ei pure ketään eikä edes potki toisia, poikien kahinointi on rallittelua ja pientä pystyyn hyppymistä. Lauman pienimpänä se taitaa olla myös porukan kingi, muut kyllä väistävät kun Herra haluaa heinille ja jäävät ilman väkirehujaan ellei poneja ole muistattu sitoa kiinni.

Taluttaa Leijona on oikein mukava ellei häiriinny huutelusta. Vieraissa paikoissa myös steppailu ja pieni keuliminen ovat aivan normaalia, mutta oriin saa myös nopeasti palaamaan käyttäytymisessään takaisin maanpinnalle.
Hoitaessa kannattaa sitoa ori kiinni, mielellään kaksin puolin, ja olla ripeä ennen liikutusta. Leijonalla on niin vauhti päällä että se pyörii, kuopii ja mekkaloi sitä enemmän mitä kauemmin joutuu odottamaan. Lenkin jälkeen hoitohetki voi olla huomattavasti pidempi, sillä tällöin ylimääräiset höyryt on päästelty ja ori malttaa olla rauhassa harjattavana. Pesemisestä se ei kauheasti tykkää, mutta ei järjestä asiasta luimimista kummempaa kohtausta.

Valjastaessa homma meinaa monesti levitä käsiin, mutta ärähtämällä sen saa kyllä suoritettua ripein käsin loppuun. Monesti alkukäynnit oria talutetaan ja laitetaan vasta sitten kärrit perään, sillä niiden edessä Leijona ei oikein malta kävellä alkuverryttelyssä. Parhaimmillaan ori onkin, kun suoraan päästellään ylimääräiset höyryt reippaalla ravilla ja muutamalla laukkapätkällä pois ja aloitetaan sitten varsinainen treeni. Kentällä työskentely on Leijonasta vähän tylsää, mutta se suorittaa silti melko säntillisesti kuskin ollessa tarkkana. Orin paheena tahtoo olla oikominen ja liikkuminen kovaa kipittämällä, ei lennokkain ja pitkin askelin jotka se kyllä halutessaan hallitsee. Tarkkuuskokeesta ori pitää paljon enemmän kuin koulu ajosta, liekkö se vauhdinhurma joka iskee.. Tarkkuudessa ori onkin ehkä vahvimmillaan, se toimii lähes ajatuksen voimalla. Maastossa usein käytetään vähän vahvempaa kuolainta suussa, sillä Leijona kuumenee jonkin verran eikä pidätteet meinaa tarvittaessa mennä läpi. Se ei säiky juuri koskaan, mutta varsinkin vapaapäivän jälkeen voi suoraan sanoa jarrujen olevan pahasti hukassa! Kaverin kanssa lenkkeillessä sillon tällöin saattaa vauhdin seasta ilmestyä muutamia pikkupukkejakin..

Ratsuna Leijona on melko pippurinen ja hyvin energinen. Oria saa monesti toppuutella, sillä varsinkaan kävelemisestä ei meinaa tulla mitään Leijonan kiirehtiessä raville. Muutkin askellajit ovat varsinkin lämmittelyssä hyvin kiireisiä. Rauhallisella ja hyvin istuvalla ratsastajalla orista löytyy rauhallisempikin puoli, joka malttaa keskittyä ja kuunnella sekä ennen kaikkea suorittaa tehtäviä puhtaasti.
Kovia apuja ori protestoi pukittamalla, mutta sopivan ratsastajan alla Leijona kulkee hyvin tuntumalla ja suorittaa kuuliaisesti tehtävät juuri niin hyvin kuin ratsastaja vaatii. Täydelliseen peräänantoon se ei yllä, mutta sen sijaan Leijona reagoi herkästi apuihin ja taipuu kauniisti kunhan siltä osaa pyytää sitä.

Ikääntyy 3v saakka yhden virtuaalisen vuoden 14 IRL päivässä, jonka jälkeen ikääntyy yhden virtuaalisen vuoden yhdessä IRL kuukaudessa aina oikeana syntymäpäivänään.

1v - 08.04.2015
2v - 22.04.2015
3v - 06.05.2015
4v - 25.06.2015
5v - 25.07.2015
6v - 25.08.2015
7v - 25.09.2015
8v - 25.10.2015
jne.jne.

30.09.2015 valjakkovalmennus, valmentajana Ciara

Istahdin kentän aidan päälle istumaan ja jäin katsomaan pientä pyöreää shetlanninponioria joka veti perässään vaunuja, joiden kyydissä ponin kuskina istui Creimeide. En koskaan ennen ollut valmentanut valjakkoa, joten odotin itsekin innolla mitä tunti tulisi pitämään sisällään.

Aivan ensimmäiseksi laitoin valjakon tekemään ravissa kentän keskelle suuren ympyrän ja kummankin lyhyen sivun keskelle pysähdyksen ja neljän askeleen peruutuksen, josta taas piti ottaa suoraan raviin. Leijona ei millään malttanut keskittyä tehtävään, ja kysyinkin Creimeideltä heti mikä oli vikana. Hän kertoi ponin olevan vain hieman yli-innokas. Päätin jättää vielä pysähdykset ja peruutuksen pois, joten valjakko sai hetken vain ravailla suurella keskiympyrällä. Pyysin Creimeideä välillä muuttamaan tempoa ja askelpituutta, jotta Leijonalla olisi koko ajan jotain tekemistä. Siirtymiset ravin sisällä piti tehdä melko nopeaan tahtiin, jotta poni ei ehtisi tylsistyä vaan jaksaisi keskittyä paremmin.

Suunnan vaihdon jälkeen valjakko sai lisätä tehtävään laukkaa. Leijona sai ensin laukata hieman vapaammin, jonka jälkeen pyysin Creimeideä taas ottamaan ohjakset paremmin tuntumalle jotta saisi ponin taas kuulolle. Lisäsin kentän toiselle sivulle pujottelua johon sisältyi myös portteja, jotka olivat melko kapeita verrattuna vaunujen leveyteen. Creimeide ja Leijona saivat tehtäväkseen pujotella kartiot, jonka lisäksi kaikista porteista oli suoriuduttava koskettamatta niitä. Ensimmäisellä kerralla valjakko lähestyi ravissa. Alku näytti lupaavalta, mutta jostain kumman syystä Leijona heitti homman leikiksi, nosti laukan ja laukkasi täysillä lanaten samalla joka ikisen tötteroön kumoon. "Ei näin!" nauroin nostellessani tötteröitä takaisin pystyyn. Creimeide naurahti vastaukseksi ja lähestyi pujottelurataa uudelleen. Tällä kertaa valjakko suoriutui tehtävästä paljon paremmin, koskettaen vain yhtä tötteröä.

Suunnan vaihdon jälkeen oli tarkoitus tulla sama tehtävä, mutta laukassa. Ensimmäisellä ja toisella kerralla Leijona rynnisti viimeisiä kartioita päin, mutta seuraavilla kerroilla tehtävä sujui jo todella hienosti. Kehuin valjakkoa hyvistä suorituksista, parempia ei minun valmennuksessani olisi voinut saadakaan, sen verran kummallista oli valmentaa valjakkoponia. Lopettelin valmennuksen, ja kartioiden kerämisen jälkeen sanoin ratsukolle heipat ennenkuin suuntasin kulkuni kotia kohti.

16.09.2015 valjakkovalmennus, valmentajana felissa

Saavuin sateisena marraskuun aamupäivänä Yentel poniesiin valmentamaan Leijona – nimistä oria. Odotin nimen perusteella tummaa ja mahdollisimman isoa ponia, mutta Creimeide saapuikin maneesiin pienen rautiaan shetlanninponin kanssa. Energisen oloinen poni tepasteli reippaasti kärryjen edessä minun ja Creimeiden vaihtaessa kuulumisia. Aloin kantamaan kartioita maneesiin ja muodostin tarkkuusrataa varten 10 porttia Creimeiden alkuverrytellessä Leijonan kanssa. Radan valmistuttua selitin Creimeidelle, mihin järjestykseen olin portit ajatellut ja lähetin valjakon matkaan. Leijona liikkui vähän liiankin reippaasti ja Creimeidellä oli täysi työ pidätellä oria käännöksissä. Ehdotin valjakolle, että he kiertäisivät maneesin pari kertaa reippaammin ottaen muutaman laukkapätkän, jos ori sitten rauhoittuisi ja malttaisi keskittyä. Ihme kyllä, se auttoi, ja valjakko pääsi aloittamaan radan uudelleen. Tällä kertaa sujui paljon paremmin. Leijona oli hyvin kuulolla ja Creimeide sai ohjastettua todella nopeat tiet. Muutama pallo tippui kartioiden päältä orin oikoessa, mutta kiitettävä suoritus kuitenkin.
Välikäyntien aikana nostelin pudonneet pallot ja kavensin muutamaa porttia. Sen jälkeen pyysin valjakkoa tulemaan radan toisesta suunnasta. Valjakon yhteistyö oli saumatonta ja Leijona liikkui reippaasti portilta toiselle koskematta ainoaankaan kartioon. Loppuverryttelyn aikana Leijona esitti todella lennokkaita askelia, joilla pärjäisi takuulla kouluradalla. Hämmästellen ihastelin pienen ponin kapasiteettia ja taitoja, kunnes Creimeide kehaisi ”Tämä on muuten tarjolla jalostukseenkin!”. Melko nopeasti sovimmekin astutuksesta tammani kanssa, olihan minun saatava itselleni varsa tällaisesta valjakkotaiturista!

27.08.2015 valjakkovalmennus, valmentajana mokkamasiina

Creimeide toi valjakkoponinsa melko suurelle ja tasaiselle pellolle, jossa tarkoituksena oli harjoitella tarkkuutta. Leijona oli hiukan vauhkona säästä, mutta ori pysyi kuitenkin jotenkuten aisoissa. Olin asettanut 6 oranssia tötteröä pellolle ja ne oli tarkoitus pujotella. Aloitimme alkuverryttelyllä, jonka valjakko suoritti itsenäisti. Ensin otettiin kaikki askellajit läpi. Aloitettiin pujottelu käynnistä. Ori oli todella laiska, joten käskin Crein napauttaa sitä vähän raipalla. Siitäkös ori virkistyikin ja kulki reippaammin. Pujoteltiin muutamaan kertaan ja toisena tehtävänä oli mennä kahden tötterön välistä ilman kaatamista. Näitä pisteitä oli 4. Tästäkin valjakko suoriutui mallikkaasti. Leijona kulki koko ajan tasaiseen tahtiin. Seuraavaksi tultiin ravissa sama rata. Tämäkin meni melko mallikkaasti, joten toistettiin sitä muutamia kertoja vain. Siirryttiin laukkaan. Tämä oli valjakolle nähtävästi hieman haastava. Useampaan otteeseen tötteröt kaatuivat, joten toistettiin sitä kerta toisensa jälkeen. Huomasi, että orilla ei mielenkiinto kovinkaan kauaa kestä. Siksi annoin valjakolle hieman vapaata ja luvan hieman laukkailla peltoa ympäri. 5min kuluttua jatkoimme tehtävää. Nyt jo ori jaksoi keskittyä, joten ei toistoja tarvittu kun ihan muutama. Aloimme lopetella. Loppuravit valjakko sai ottaa pellolla, mutta loppukäynnit otettiin maastossa. Valjakon ravaillessa keräsin tötteröt pois pellolta. Katselin haltioissani Crein ja Leijonan menoa, mikä oli oikeasti kivaa katseltavaa. Pian oli aika lähteä maastolenkille. Minä suuntasin tallille ja valjakko lähti maastoon.

18.08.2015 valjakkovalmennus, valmentajana Norpatar

Valjakko käveli kohti kenttää peltotieltä. Aloittelimme valmennuksen käymällä läpi askellajeja ja niiden esittämistä. Etenkin laukassa oli tekemistä, nimittäin Leijona painui helposti liian alas ja jäi tyhjäksi edestä. Valjakossakin kuuluu pysyä kuolaintuntumalla, joten työstimme tätä laukkaamalla eteen aina kun Leijona heitti tyhjäksi ajajan tehtävä oli napauttaa eteen päin. Lopulta riitti piiskalla huomautus ja ori palasi kuolaintuntumalle pidentäen vain hiukan askeltaan. Ravissa kuolaintuntuma säilyi paremmin ja ori kyllä suoritti kaikki liikkeetkin. Edelleen laukassa eniten työtä vaativa. Kääntyy kyllä laukassa, mutta jotta tuntuma ja muoto säilyisi tasaisena on saatava viellä tasapainoa ja voimaa orille takaosaan. Isossalaukassa isommat kaaret ovat näyttäviä ja niissä ori jaksaa kannatella itsensä ja vetää hyvällä tekniikalla. Lyhennyksiä varten vain lisää voimaa. Neuvoin tekemään maastoharjoitteita laukassa ja käynnissä paljon mäkiajoa ja voi laittaa vähän vaikka auton rengasta painoksi tai ajaa kentälläkin raahaten lanaa tai isompaa rengasta. Päätimme valmennuksen ja valjakko lähti vielä maastoon kävelemään.

31.07.2015 valjakkovalmennus, valmentajana Pierre

Shetlanninponiori Leijona seisoi nätisti kärryjen edessä saapuessani maneesiin, johon olimme paenneet yhtäkkiä alkanutta rankkasadetta. Creimeide verrytteli poniaan valmennusta varten, jotta ponin lihakset eivät jumiutuisi äkillisestä rasituksesta. Olin kuullut omistajalta huhuja, ettei ori liiemmin välittänyt koulukokeesta, joten olin valinnut ihan kiusallani juuri sen tämän päivän harjoittelun kohteeksi. Koska Leijona oli vielä melko nuori poni, olin suunnitellut myös kokemattomammille hevosille sopivan treenin. Ori liikkui aluksi hieman laiskasti, mutta tämän ohjastaja sai tähän myös liikettä. Kulmissa poni haki hieman tasapainoa, mutta yritti sinnikkäästi loppuun asti. Aluksi harjoittelimme harjoitusravia ja pysähdyksiä. Ori liikkui lennokkain mutta pehmein askelin, mutta pysähdyksissä tämä ei ensimmäisillä yrityksillä malttanut pysyä paikoillaan kuin sekunnin tai parin. Viisi sekuntia taisi olla Leijonan ennätys, mihin olin kuitenkin tyytyväinen. Loppuajan harjoittelimme pääty- ja puoliympyröillä, joissa vallitsevana askellajina oli ravi. Kaarroksissa ori puski hieman ohjasotteita vastaan, mutta asettui kuitenkin hyvin käännösten mukaisesti. Puoliympyrällä pyysin ohjastajaa vaatimaan ponilta askeleen pidennyksen, mutta Leijona päättikin vaihtaa suoraa laukalle. Pieleen menneestä yrityksestä viisastuneena osasimme odottaa orin askellajin vaihtoa, joten pyysin Creimeidea pitämään ohjan hyvin tuntumalla, mutta ajaen ponia kuitenkin eteenpäin säilyttääkseen tempon. Viimeisenä harjoituksena valjakon tuli kulkea kymmenen metriä maneesin pitkän sivun vierellä vapailla ohjilla. Tehtävä kuulostaa ehkä helpolta, mutta Leijonalla oli jatkuvasti halu pyrkiä takaisin uralle, eikä löysillä ohjilla ohjaaminen ole mikään helppo homma. Emme kuitenkaan antaneet ponille periksi, ja saimmekin loppuun onnistuneen suorituksen. Kiitin valjakkoa mukavasta valmennuksesta ja jätin heidät tekemään itsenäiset loppuverryttelyt.

06.12.2015 reen eteen

Pienen lumipeitteen innostamana mietin kuumeisesti, kenet poneista valjastaisin ensimmäistä kertaa reen eteen. Poniksi valikoitui Leijona, joka oli ollut edellisen päivän treenissä melko virtaisa ja olin varma, että orille tekisi oikein hyvää päästä pidemmälle lenkille tänään. Poni vähän kummasteli homman nimeä, kun valjakkovaljaiden sijaan sai päälleen rekivermeet länkien kera. Ihmettely vaan jatkui kun poni vietiinkin ulos aisojen kiinnittämistä varten ja Leijona ei ehtinyt yhtään edes kenkuta: ori vain kummasteli mitä ihmettä tuo emäntä on tällä kertaa saanut päähänsä!

Ihmetys ei laantunut kun perässä kulkikin erilaista ääntä pitävä menopeli, mutta kummastuksesta huolimatta Leijona käveli tomerasti eteenpäin ja olisi mielellään kiirehtynyt reippaampaan askellajiin. Varmistuttuani ettei ori keksisi mitään tempauksia uuden menopelin takia koukkasin naapurin pihaan josta kyytiini löytyi kaksi punaposkista ja erittäin hymyilevää pikkutyttöä! Lähdimme yhteistuumin maastoa kohti ja ajoimme yhdessä lähes tunnin lenkin lampaantaljojen ja peittojen välissä. Tytötkin pääsivät välillä ohjiin hetkeksi kiinni ja saatoin olla Leijonasta ylpeä: ponille teki selvästi hyvää päästessään kokeilemaan vähän uudenlaista liikutusmuotoa.

Palautettuani tytöt kotiinsa juoksivat he pian takaisin äitinsä ja muutaman porkkanan kera. Leijona sai hienosta työstä poikkeuksellisen palkinnon päästessään herkuttelemaan kuolaimet suussa! Herkkuhetken jälkeen oli hyvä lähteä kotiin ja purkamaan poni aisojen välistä pois.

01.09.2015 ruokintamuutoksia

Normaalisti niin virtaisa Leijona on ollut välillä jopa vähän laiska! Muutoksesta on oltu niin hämmästyineitä, että olemme tallilla jo pohtineet josko pikkuponille alettaisiin antamaan vähän kauraa. Vyötärön ympärys on kuitenkin niin valtava kesän jäljiltä, että hieman pitkin hampain olen suostunut lisäämään ruokintaan hitusen mysliä heinän, kivennäisen ja vitamiinilisän rinnalle.

Uutta puhtia treeniin hakiessa osa lenkeistä on korvattu talutusmaastoilla: omistaja saa hyvää liikuntaa ja pienellä pyöreällä löytyy enemmän intoa liikkua kärryjen edessä reippaammin kun on edellisenä päivänä ollut kevyempää. Dieetin kannalta kävelylenkit eivät ole kovin hyviä, mutta heinämäärän säännöstelyn lisäämisen kanssa lisäkiloja ei ole ainakaan vielä alkanut ilmaantua.

Tänään kevyessä koulutreenissä Leijona tuntui oikein mukavalta: tuttua eteenpäinpyrkimystä löytyi ja pidempään samaa tehtävää hioessa ori meinasi jopa vähän kuumua! Pienin muutoksin eteenpäin haetaan hoikempaa oripojua omalla luonteellaan varustettuna takaisin aisojen väliin.

02.08.2015 sunnuntai ajelulla, kirjoittanut Vinny

Eihän nyt pienellä valjakkoponilla kärryttely eroa suuresti ravihevosilla päästelystä, eihän? Ei kai se nyt ainakaan vaikeampaa voi olla? Katselin hieman hämilläni narun päässä olevaa otusta, joka tuuheine harjoineen muistutti enemmän leijonaa kuin ponia. Tunsin itseni melkein yhtä neuvottomaksi kuin mitä tunnen vieraiden lapsien kanssa. Mitä tämän kanssa pitäisi tehdä? Uskaltaako sitä edes komentaa, jos se ei käyttäydy kunnolla? Havahduin mietteistäni kun kyseinen karvapallo vierelläni kuopaisi maata vaativasti ja napitti sen jälkeen suurilla silmillään minua. ”Anteeksi”, mutisin ponille ja lähdin harppomaan valjastuspaikalla sellaisella tahdilla, että poni joutui ravaamaan rinnallani. Joko mä taas unohdin, ettei minulla olekaan suurta amerikanravuria narun toisessa päässä? Onneksi sentään valjastaminen sujui ilman ylimääräisiä kommervenkkeja, vaikka valjaat jonkin verran poikkesi niistä mihin olin tottunut. Olisihan se nimittäin ollut vähintäänkin nolottavaa jos ravi-ihminen ei olisi saanut mokomaa ponia valjaisiin. Tarkistin vielä valjaiden remelit ja aisojen kiinnityksen kertaalleen ennen kuin hyppäsin kärryille. ”No ei kait sitä auta muuta kuin mennä”, huokaisin ja maiskautin ponin liikkeelle suunnaten kulkumme tallipihasta lähtevälle metsätielle.

Matka metsän siimeksessä taittui verkkaisesti käynnissä. En tainnut olla ainoa, jota hidas tempo alkoi jo kyllästyttämään, sillä pyytäessäni ponilta ravia siltä nousi välittömästi reipas ravi. Hetken vei tottua pieneen, klassisesti ompelukoneen tikuttamiseen verrattavaan, raviin. Eihän se toisaalta ponin vika ollut, että luoja oli luonut sille lyhyet tappijalat pitkien säärien sijaan! Edessämme häämötti pitkä loiva ylämäki ja ori kärryjen edessä terävöityi entisestään. Se alkoi hieman painaamaan ohjille, enkä voinut olla nauramatta sen innolle. Ai niin mutta tänhän voi antaa laukatakin, muistin ja löysentämällä ohjastuntumaani annoin ajokkini nostaa itsekseen laukan. Varmaan tein suurimman mahdollisen rikoksen antamalla ponille periksi ja antamalla sen itse määrätä nopeutensa, mutta hauskaahan sitä oltiin tultu pitämään! Viiletimme mäkeä ylös melkein kiitolaukalla ja olin aivan varma että ori halusi näin näyttää suurelle epäilijälleen vauhtia löytyvän myös pienemmistä hevoseläimistä. ”Ei Leijona kerrota tästä Creimeidelle!” nauroin ilmavirran aikaansaamien kyynelten valuessa silmistäni. Mäen päälle päästyämme pyysin laukkaa alas ja kuuliaisesti Leijona siirtyi takaisin raviin, vaikka menohaluja olisi selvästi ollut pidempääkin laukkapätkään.

Kotiuduttuamme lenkiltämme purin ponin valjasta ja tarjosin sille palkinnoksi hyvin menneestä reissustamme taskuni uumeniin unohtuneen porkkanan palan. ”Pakko myöntää, että sä olit aika kiva”, sanoin ja rapsutin leijonaponin otsaa, joka hörisi tyytyväisenä saamastaan huomiosta.

Ei se nyt tosiaan hullumpi reissu ollutkaan, vaikka aluksi olinkin epäileväinen. Kenties pieni raviponikärpänen pääsi puraisemaan touhutessani Leijonan kanssa…?

20.07.2015 reeniä reeniä

Leijonan valjakkoajo-opetus on ylittänyt kaikki ennakkoluulot ponin ollessa todella nopea oppimaan! Luontaista lahjakkuutta selvästi. Kilpailu-uran alkuun ei ole enää pitkä aika, vain viikko, mutta en usko sen olevan yhtään liian aikaista. Lemppariksi on muodostunut selvästi tarkkuuden treenaaminen jossa poni ihan innostuu! Kouluajo on vähän tylsää, mutta kotona sitäkin on suoritettu melko tasaiseen tapaan. Yhdistetyt luokat voi vielä viedä Leijonasta vähän mehuja, mutta ensimmäinen sellainen on jo kuun lopussa. Lihaskunto on ponilla kuitenkin kova, joten kyse on vain rutiinin puutteesta!

Tänään treenattiin kestävyyskoetta varten maastossa ja ai että poni nautti. Tempo oli ehkä vähän turhankin reipas, mutta päätettiin kerrankin irroitella ;) Loppu verryttelynä kävimme kävelemässä rannassa ja kahlasimme vähän vedessä, jolloin Leijona päätti kastella emännänkin innostuessaan kuopimaan.. Näillä fiiliksillä on hyvä huomenna jumppailla kevyesti ohjasajaen ja moikata kenties tulevaa ponin kesyttäjäämme (= ratsastajaa)!

Suku

i. Päivärinteen Arthur
VVJ-II
ii. VIR MVA Ch Päivärinteen Roi
KTK-II, VVJ-I, SHLA-I
iii. VIR MVA Ch Samuel
KTK-III
iie. Ch Serene Grace
KTK-III
ie. Defying Gravity Dei
iei. VIR MVA Ch Lycos Merlin
KTK-III, YLA2
iee. VIR MVA Ch Nefertarin Gloria
KTK-III, YLA3
e. Mini-Strawberry Stinder
ei. Aragog v. Sevrus
KTK-III
eii. X Marks the Spot
eie. Rising Sun
ee. Wyat Candy Dash eei. Supernatural Evolution
eee. Kayleigh's Curley Pemble

Jälkeläiset

Leijonasta jäi jäljelle yksi pakasteannos.

16.10.2015 syntynyt she-t Tuiskulan Cherry Blossom VV-III om. felissa
01.12.2015 syntynyt she-o Yentel Preoreoron VV-I om. Creimeide
03.07.2016 syntynyt she-t Yentel Jorinda om. Miltsu (VRL-05564)

VVJ (43 sijoitusta joista 7 voittoja)

12.08.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 6/40
15.08.2015 --- Villa Talvia (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 1/30
15.08.2015 --- Tuiskula (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/16
16.08.2015 --- Villa Talvia (kutsu --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 2/30
16.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
23.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
23.08.2015 --- Naukaisu (kutsu) --- luokka 3 vaativa koulukoe --- 2/19
25.08.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 1/30
25.08.2015 --- Ginerva (kutsu) --- luokka 11 vaativa yhdistetty --- 1/3
26.08.2015 --- Ginerva (kutsu) --- luokka 11 vaativa yhdistetty --- 1/3
07.09.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/40
08.09.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 5/40
11.09.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
23.09.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 1/40
23.09.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
25.09.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 3/40
05.10.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
09.10.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/40
15.10.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 6/40
18.10.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 5/40
24.10.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/40
25.10.2015 --- Tuiskula (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 3/30
27.10.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
29.10.2015 --- Breandan (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/40
01.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 4/30
05.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
06.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
12.11.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 2/40
13.11.2015 --- Wyat (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 5/40
14.11.2015 --- Tuiskula (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 4/87
15.11.2015 --- Tuiskula (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 6/87
23.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
24.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 1/30
26.11.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/40
26.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
26.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 4/30
27.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
29.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
30.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
01.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 4/30
04.12.2015 --- Serellenders (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
05.12.2015 --- Serellenders (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 1/30
12.12.2015 --- Ruuti (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/30

KRJ (40kpl)

20.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 He D --- 2/5
21.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 2 He C --- 3/52
24.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 He D --- 2/5
31.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/40
02.09.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/40
11.10.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
17.10.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/40
11.11.2015 --- Aasikartano (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/50
11.11.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/40
20.11.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/40
23.11.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
06.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/40
07.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
17.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/40
01.01.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/34
01.01.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 2 He C --- 5/37
22.02.2016 --- Coedwig Welsh (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/45
14.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/40
17.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/40
18.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/40
19.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/40
22.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/40
01.04.2016 --- Vindemia (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/30
03.04.2016 --- Vindemia (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/30
03.04.2016 --- Vindemia (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/30
09.04.2016 --- Vindemia (kutsu) --- luokka 2 He C --- 1/30
03.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 2 He D --- 1/10
04.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He D --- 1/10
05.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He D --- 1/10
05.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 2 He D --- 3/10
08.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 2 He D --- 2/10
11.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He D --- 1/10
13.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He D --- 1/10
17.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He D --- 2/10
18.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He D --- 1/10
18.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 2 He D --- 2/10
19.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 1 He D --- 1/10
19.05.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 2 He D --- 3/10
12.07.2016 --- Chillo (kutsu) --- luokka 2 He C --- 2/30
15.07.2016 --- SHLA-Cup --- luokka 1 He D --- 2/8

ERJ

21.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 2 40cm --- 2/15
23.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 4/18
24.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 1/18
26.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 2/18
28.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 3/18
30.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 5/18

Tämä on virtuaalitalli. Tallin jokainen hevonen on virtuaalihevonen, eikä kuviin keksityt tiedot liity millään tavalla oikeasti kuvissa esiintyviin hevosiin.
Kaikki © Creimeide VRL-06904 ellei toisin mainita.