Valentino's Theodora "Tea"

kuollut 02.11.2016

Saavutukset

30.09.2016 Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu syyskuun tilaisuus 6 + 40 + 0 + 20 + 15 = 81p. VVJ-III
20.10.2016 Shetlanninponien laatuarvostelu lokakuun tilaisuus 18 + 10 + 21 + 20 + 12 + 6 + 2 = 89p. SHLA-II

Nimi Valentino's Theodora Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Syntymäaika 12.11.2015 Säkäkorkeus 106cm
Rekisterinumero VH16-017-0135 Omistaja Creimeide VRL-06904/Yentel ponies
Väri Musta Painotuslaji Valjakkoajo
Koulutustaso He C, 50cm, valjakko noviisi Kasvattaja Kasvatustalli Valentino

Tea on omanarvonta tunteva rouva, joka ei anna komennella itseään turhaan. Peruskäytökseltään se on ongelmaton ja herkkä, jonka ansiosta tamman kohdalla riittää hienovaraiset pyynnöt joita se tottelee kuuliaisesti. Liian napakoista ja epätarkoista käskyistä Tea vetää puolestaan herneet syvälle sieraimiin ja pahimmillaan tammasta kuoriutuu luimiva pukkikone. Tamma kuvaakin mitä parhaiten ponia, joka näyttäytyy ihmisen peilikuvana ja antaa taatusti samalla mitalla takaisin kohdatessaan epäreilua kohtelua.

Hoidettaessa Tea on hieman herkkähipiäinen erityisesti mahastaan ja päästään. Niiden harjaaminen tuleekin suorittaa varovaisesti mahdollisimman pehmeällä harjalla. Varustaminen puolestaan sujuu ongelmitta, kunhan kuolaimet muistaa lämmittää hyvin ennen niiden tarjoamista Tean suuhun!

Käyttöponina Tea on hieman täysillä paahtaja, eikä tamma oikein ymmärrä hienojen koulukiemuroiden ja tasapainoisen muodon päälle. Siitä huolimatta Tea on herkkä avuille ja suorittaa tehtävät parhaansa mukaan, vaikka tyylissä olisi hieman parantamisen varaa. Suurin kompastuskivi Tealla onkin liika vauhti, josta on suorastaan mahdoton päästä kokonaan eroon. Valjakossa vauhdista on etua tarkkuuskokeessa, sillä muotoasioilla ei ole siinä niinkään väliä mutta kouluajossa tarkkuuden hyöty menetetään ja pisteet tasaantuu. Tästä syystä Tea kisaakin vain noviisia, jossa ponilta ei vaadita kovin hyvää tai tasaista muotoa suorituksen aikana. Tarkkuuden lisäksi myös maastossa suoritettava osuus sujuu Tealta hyvin, sillä tamma on rohkea ja kuten jo todettua, hyvin vauhdikas ja pitempikin matka taittuu leikiten.
Ratsuna tamma on edelleen hyvin vauhdikas, mutta myös herkkä hyppimään pystyyn ja pukittamaan mikäli ratsastaja ei ole avuiltaan selkeä tai kohtelee tammaa muutoin huonosti. Kouluratsuna Tea ei todellakaan loista, mutta esteillä pärjää hyvin rohkean ja osaavan ratsastajan kanssa. Tean hyppytyyli on pieneksi poniksi melko hyvä ja mikäli huolimattomuusvirheitä ei tapahdu, jää tamma taatusti kärkijoukkoihin vauhdikkailla suorituksillaan!

Tean suurin inhokki on vesiletku ja peseytyminen ylipäätään. Sen naamasta oikein paistaa inho vettä kohtaan. Onneksi tamma pitää itsensä lähes aina siistinä, eikä pesemistä tarvitse harrastaa kuin suurempiin kisoihin valmistautuessa.

Ikääntyy 3v saakka yhden virtuaalisen vuoden 14 IRL päivässä, jonka jälkeen ikääntyy yhden virtuaalisen vuoden yhdessä IRL kuukaudessa aina oikeana syntymäpäivänään.

1v - 26.11.2015
2v - 10.12.2015
3v - 24.12.2015
4v - 12.01.2016
5v - 12.02.2016
6v - 12.03.2016
7v - 12.04.2016
8v - 12.05.2016
jne.jne.

sukari

11.09.2016 valjakkovalmennus, valmentajana Jayde

Tulin toisen kerran valmentamaan Creimeideä, tällä kertaa vuorossa oli kuitenkin Tea-poni. Ajattelin nyt keskittyä tarkkuuskokeeseen, vaikka valmennuksen aluksi koulukokeen treenaaminen oli käytännön syistä toivottavaa. Huomasin kuitenkin heti, että Tea oli hyvin avuilla alusta alkaen. Se tepsutteli uralla siivosti, tehden käskystä kaartavia uria ilman mutinoita. Halusin kuitenkin olla varma tamman tottelevaisuudesta, joten laitoin teidät tekemään voltteja, siirtymisiä sekä suunnanvaihtoja radan poikki mennen. Teidän ongelmanne näkyi välittömästi - pidätit hieman liian suureleisesti käyntiin siirtymistä varten, jolloin tamma käänsi korvansa luimuun ja pukitti. Onneksi Tea ei sentään jalkojaan suoristanut taakse, mutta tilanteessa oli vaarallista potentiaalia. Seuraavaksi neuvoin sinua olemaan hellävaraisempi ja keskittyneempi, mutta muutuit vain jännittyneeksi. Hissuttelevat avut ja kova käsi saivat tamman kiukuttelemaan, sen liikkeet muuttuivat jännityneiksi. Kun rentoutumisharjoitusten kautta sait omat olkapääsi alas, oli Tea heti paljon innokkaampi.

Valmennuksen seuraava osuus keskittyi tarkkuuskokeeseen. Olin laittanut kentälle useita kartioita, joiden läpi sinun piti ajaa palloa pudottamatta. Aluksi askellajina oli käynti, sillä halusin nähdä teidän yhteystyötänne. Tea sipsutteli nätisti kartioiden läpi, sait myös tehtyä hyvät tiet. Vain kerran pallo putosi, mutta siinä oli selkeä virhearviointi nähtävillä. Seuraavalla yrityksellä tie oli paljon parempi, renkaat sujahtivat mallikkaasti kartioiden välistä. Kun askellajina oli ravi, ajaminen oli selkeästi hankalampaa. Tea liikkui rennosti eteen silloin, kun sinä olit itse letkeä olkapäistäsi. Heti jos jännityit ja muutit ronskisti ajorataa, tamma veti herneet nenäänsä ja pallo varmasti tipahti. Neuvoin sinua keskittymään enemmän ja suunnittelemaan reitit ajoissa. Tämän jälkeen teit hyvän suorituksen, joka oli myös mukavan nopea.

18.08.2016 maastossa, kirjoittanut Florencia

Musta shetlanninponitamma seisoa jökötti kiltisti paikoillaan harjatessani sitä pitkin ja voimakkain vedoin ponin seisoskellessa kaksinpuolin sidottuna käytävällä. Creimeide oli muutama päivä sitten hihkaissut tarvitsevansa liikutusapua Tean kanssa, joten tietysti olin ottanut tarjouksen vastaan – kukapa nyt ei haluaisi päästä puuhastelemaan ihanan shettiksen seuralaisena ?
Kipitin tallinkäytävää pitkin varustehuoneeseen ja etsin käsiini Tean satulan sekä suitset kuolaimineen. Musta satula käsivarsillani siirryin ponin luokse, joka ei hievahtanutkaan nostaessani satulan selkään. Satulavyön kiristys aiheutti tässä arvonsa tuntevassa leidissä pieniä vihan tuntemuksia ja se luimisti hetkeksi korvansa, mutta kun satulavyön kiinnittäminen oli ohi, muuttui tamman perusolemus takaisin omaksi herttaiseksi itsekseen. Sujautin kuolaimet varovaisesti ponin suuhun ja suitsien soljet kiinniteltyäni suuntasimme kohti ulkokenttää, jossa minun oli tarkoituksena nousta selkään.
Hetkisen kuluttua olimmekin jo taapertamassa Yentel poniesin hurmaavissa maastoissa ! Olin päättänyt lähteä ponin sekä itseni mieltä virkistämään pienille maastopoluille, sillä en ollutkaan aikoihin päässyt maastoilemaan näin mukavan pikkuponin seurana. Tea vaikutti suht varmajalkaiselta ja luotettavalta ratsulta, joten pienen suoran eteemme tullessa pyysin tamman raviin. Tea ravaa kipitti reippaasti eteenpäin ja pääsin nautiskelemaan vauhdin hurmasta. Saavuimme suuren pellon reunalle, enkä voinut vastustaa kiusasta ottaa pienet laukkaspurtit pellolla. Teahan suorastaan innostui ajatuksesta ja ohjasotteistani johtuen se protestiksi painoi muutaman pukinkin tulemaan. Onneksi tamman pukit eivät olleet niin reaktiivisia, että olisin maistellut maan kamaraa, joten selvisimme tallille saakka ehjin nahoin.
Purin Tean tällä kertaa sen karsinassa, eikä tamma tehnyt minkäänmoisia konnankoukkuja. Lenkistä hieman väsähtäneen oloinen poni jäi karsinaansa tyytyväisen oloisena syömään heinää sillä välin, kun minä kurvasin tallin pihalta iloisella mielellä kotia kohden.

30.07.2016 ponikerhon kauneuskilpailut

Ponikerhossa oli tänään kahdeksan tyttöä ja päätimme järjestää näyttelyharjoitukset. Tytöt toimivat pareittain ja valitsivat tammoista suosikkinsa puunattavaksi. Talliin valtavan siistimisurakan kohteeksi pääsivät Sokru, Jasmiin, Tea ja Elle. Harjaaminen aloitettiin hyvin perusteellisesti kumisualla pyörittelystä ja monen harjan kautta päädyttiin viimeistelemään työ luonnonharjaksisella, pehmeällä harjalla ja show shinellä. Harjauksen lisäksi leikkasimme kaikilta neljältä tammalta korvakarvat ja teimme myös muuta pientä siistimistä.

Oikeisiin näyttelyihin valmistautumisesta poiketen tytöt pääsivät valloilleen glitterin, pompuloiden ja erilaisten lettien kanssa. Sokrusta tehtiin todellista rokkiponia punkkarikampauksella, kun taas Jasmiin ja Elle pääsivät todellisiksi prinsessaponeiksi kukkakoristeiden kera. Tea sai kauniit, viimeistellyt palmikot niin harjaan kuin häntäänsäkkin. Ponit oli niin upean näköisiä, että ennen varsinaisia näyttelyharjoituksia vietimme tovin ulkona ottamassa ryhmäkuvia vähän joka kulmasta - tyttöjen vaivannäkö oli tosiaankin ansainnut pääsyn varustehuoneen seinälle ikuistetuksi valokuvien muodossa!

Näyttelyharjoitukset pidimme kentällä. Ponien esittämistä harjoiteltiin leppoisasti pelkässä riimussa. Ensin tytöt kävelivät kolmiouraa jonossa muutaman kierroksen saadakseen tammoihin vähän notkeutta pitkän hoitorupeaman jälkeen. Hetken päästä aloitimme yksilöarvostelut siten, että poni asetettiin ensin harjaton tai ainakin vähempiharjaisempi puoli minua tuomaria päin ja ponin askellajit esitettiin kolmiouralla pyynnöstäni. Tytöt saivat kaikki hienosti ponit seisomaan hyvään asentoon, mutta ponien mielenkiinnon herättäminen ei ollutkaan niin helppoa ja neidit näyttivät lähinnä nukkuvilta. Ravin esittämisen aikana jokaiseen tuli hieman eloa, mutta tilanne palautui nopeasti kun poni asetettiin vielä lopuksi minua päin arvioitavaksi.

Kaikki suoriutuivat harjoituksista erittäin hyvin arvosanoin ja kaikilla tuntui olevan mukavaa sään suosiessa ja glitterin pölistessä liikkeiden ja taputuksien tahtiin. Ponit palautettiin laitumelle letteineen, sillä tytöt tulisivat taas huomenna tallille jolloin suunnitelmissa olisi jotain muuta..

Suku

i. Darkwoods Oracle
ii. Alfonse v.d. Quantum
evm
iii. Alikar
evm
iie. Minesja v.d. Quantum
evm
ie. Allison v.d. Murray
evm
iei. Telo Martius
evm
iee. Arrabona
evm
e. Valentino's Tiger
ei. Valamonin Vekkuli
evm
eii. Promisehill Jewelly
evm
eie. Chocolate Premium
evm
ee. Everlasting Cafe
evm
eei. Winniste Sunset
evm
eee. Sunrice Viesker
evm

Jälkeläiset

16.01.2016 syntynyt she-o Yentel Leonard om. felissa (VRL-04000)
10.07.2016 syntynyt she-o Yentel Ramesses KTK-III om. Miia Maria (VRL-10382)
16.08.2016 syntynyt she-t Yentel Aasa om. Creimeide (VRL-06904)

Menestys (vain sijoitukset)

VVJ (41kpl)

19.02.2016 --- Hymni (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/30
26.02.2016 --- Härdelli (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 1/30
21.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 5/30
23.03.2016 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 2/40
25.03.2016 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 1/40
26.03.2016 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 6/40
26.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/30
02.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 2/30
03.04.2016 --- Mooncruiser (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/30
04.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/30
08.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 2/30
13.04.2016 --- Wyat (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 4/40
15.04.2016 --- Wyat (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 3/40
16.04.2016 --- Wyat (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 4/40
21.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 2/30
21.04.2016 --- Breawa (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/20
22.04.2016 --- Breawa (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/20
23.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 1/30
23.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 5/30
23.04.2016 --- Breawa (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 2/20
25.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/30
25.04.2016 --- Breawa (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/20
26.04.2016 --- Breandan (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/23
28.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 1/30
30.04.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/30
04.05.2016 --- Breandan (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 5/26
05.05.2016 --- Hengenvaara (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 6/60
05.05.2016 --- Breandan (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 5/26
06.05.2016 --- Metsovaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 5/40
08.05.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 1/30
08.05.2016 --- Puzzle Rebellion (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/30
09.05.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/30
10.05.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/30
10.05.2016 --- Breandan (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/26
10.05.2016 --- Metsovaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 2/40
11.05.2016 --- Hengenvaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 6/39
11.05.2016 --- Breandan (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/26
14.05.2016 --- Puzzle Rebellion (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/30
18.05.2016 --- Hengenvaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/39
19.05.2016 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 5/30
23.05.2016 --- Evenstar --- luokka 1 noviisi koulukoe --- 4/30
09.06.2016 --- Metsovaara (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 1/40

KRJ

01.09.2016 --- Wyat --- He C --- 4/50
04.09.2016 --- Wyat --- He C --- 4/50
07.09.2016 --- Wyat --- He C --- 3/50
08.09.2016 --- Wyat --- He C --- 4/50
13.09.2016 --- Koistila --- He D --- 1/35
13.09.2016 --- Koistila --- He D --- 5/35
14.09.2016 --- Escorant --- He C --- 6/40
14.09.2016 --- Escorant --- He C --- 5/39
15.09.2016 --- Escorant --- He C --- 2/39
16.09.2016 --- Koistila --- He D --- 4/35
17.09.2016 --- Escorant --- He C --- 4/40
20.09.2016 --- Escorant --- He C --- 3/40
20.09.2016 --- Escorant --- He C --- 6/39
20.09.2016 --- Wyat --- He C --- 4/50
26.09.2016 --- Härdelli --- He C --- 2/50
20.10.2016 --- Fiktio --- He C --- 3/26
26.10.2016 --- Fiktio --- He C --- 5/26
27.10.2016 --- Fiktio --- He C --- 4/26

ERJ

15.09.2016 --- SHLA-Cup --- 50 cm --- 2/11
06.10.2016 --- Hiprakka --- 50 cm --- 2/54
13.10.2016 --- Kultahuisku --- 50 cm --- 1/9
14.10.2016 --- Kultahuisku --- 50 cm --- 1/9
15.10.2016 --- SHLA-Cup --- 50 cm --- 2/39
17.10.2016 --- Hiprakka --- 50cm --- 2/54
31.10.2016 --- ERJ-Cup --- 50cm --- 9/87
01.11.2016 --- Ros Cirein --- 50 cm --- 4/30

Tämä on virtuaalitalli. Tallin jokainen hevonen on virtuaalihevonen, eikä kuviin keksityt tiedot liity millään tavalla oikeasti kuvissa esiintyviin hevosiin.
Kaikki © Creimeide VRL-06904 ellei toisin mainita.