Wyat Vermilion "Velmu"

RIP 11.07.2016, lopetettu pahan kaviokuumeen takia


© SL

Saavutukset

25.11.2015 Yleislaatuarvotelu marraskuun tilaisuus 26,5 (15+11,5) + 26 (21+5) + 17 + 17 + 4 = 90,5p YLA2
20.08.2015 Ponikantakirja elokuun kantakirjaustilaisuus 20 + 17 + 19 + 19 = 75p. KTK-II
15.12.2015 Shetlanninponien laatuarvostelu joulukuun tilaisuus 12 + 20 + 26 + 30 + 7 + 12 = 107p. SHLA-II
31.01.2016 Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu tammikuun tilaisuus 7 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102p. VVJ-I
20.02.2016 Shetlanninponien laatuarvostelu helmikuun tilaisuus 14 + 20 + 26 + 30 + 12 + 20 = 122p. SHLA-I
25.03.2016 Yleislaatuarvostelu maaliskuun tilaisuus 36,5 (19+17,5) + 33 (21+12) + 17 + 14 + 7 = 107,5p YLA1
tilaisuuden 2. parhaat pisteet (AP2)
15.05.2016 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu toukokuun tilaisuus 7,5 + 40 + 23,5 + 10 + 15 = 96 p. KRJ-II

Nimi Wyat Vermilion Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Syntymäaika 02.07.2015 Säkäkorkeus 99cm
Rekisterinumero VH15-017-0458 Omistaja Creimeide VRL-06904/Yentel ponies
Väri Rautiaankirjava Painotuslaji Valjakkoajo
Koulutustaso He C, 40cm, VVJ vaativa Kasvattaja Wyat Shetlands

Velmun ostopäätös oli erittäin helppo. Ori oli niin syötävän suloinen, etten voinut millään jättää sitä kasvattajansa luo vaan rakastuin siihen aivan päätä pahkaa! Aloin vakuuttelemaan Miia-Mariaa varsan myynnistä minulle jo ennen kuin kuulin oriin vanhempien menestyksestä. Molemmat vanhemmista olivat menestyneet huikeasti kilpailuissa eivätkä olleet lainkaan pöljemmän näköisiä tapauksia muutenkaan. Onnekseni Miia-Maria suostui myymään Velmun minulle, ja ori muutti Yentel poniesiin ensimmäisenä shetlanninponina heti vieroituksen jälkeen. Alkutaipaleemme oli hyvin vaihteleva, sillä varsinkin varsana poni osasi olla kunnon velmu metkuinensa, mutta silti niin rakastettava ja nopea oppimaan. Ori opetettiin ohjasajolle jo vuosikkaana ja pääsimme aloittamaan kilpailu-uran heti oriin täytettyä 3-vuotta. En vaihtaisi kirjavan hurmurini kanssa päivääkään pois eikä ponilaumamme olisi yhtään sama ilman sitä.


© SL

Velmu on periaatteessa järkevä ja hyvin opetettu ponipoika, mutta siitäkin huolimatta hormonit ottavat joskus vallan ja hemaisevia leidejä on aivan pakko päästä moikkailemaan. Herra on taatusti myös katkeroittanut usean ponikaverinsa mielen mitä tulee neitoihin - Velmu hurmaa taatusti kaikki ja muut jäävät vain katselemaan kateellisena Velmun valloitettua kaiken huomion! Oria käsitellessä ei useimmiten ilmene suurempia ongelmia, mutta kannattaa pitää huumori matkassa: Velmu on kekseliäs veijari joka oppii erittäin nopeasti, niin hyvässä kuin pahassakin.
Taluttaa ori on kotioloissa helppo, mutta joutuessaan odottamaan paikoillaan Velmusta tulee vähän malttamaton ja se kuopii ja hyörii muutenkin taluttajan ympärillä. Paljossa hälinässä ei ole sekään aivan tavatonta, että Velmu saattaa hypätä pystyyn. Tällöin oria kannattaa komentaa napakasti ja usein se jääkin sillä hetkellä ainoaksi kerraksi.

Hoidettaessa ori kerää suuhunsa monesti kaiken, mitä vain suinkin saa. Ihmistä Velmu onneksi kunnioittaa sen verran, ettei näpelöi tämän vaatteita saati koeta purra! Käytävällä seisoessa ori on vähän hermostunut ja monesti kuopii, mutta lopettaa sen komentamalla. Kavioita puhdistaessa Velmu voi vähän nykiä jalkaansa alas, mutta napakka kielto saa pelleilyn loppumaan. Valjastamisen ori soisi olevan ohi mahdollisimman nopeasti, mutta pysyy kuitenkin aloillaan paremmin kuin harjatessa. Kuureina olemme myös harjoitelleet valjastamista irrallaan, joka sujuu näppärältä valjastajalta parin harjoituskerran jälkeen loistavasti.

Ratsastaessa Velmu on menohaluja täynnä ja usein ensimmäisiä reippaampia pätkiä otettaessa ori saattaa heittää pieniä ilonpukkeja. Koulussa ori toimii moitteetta, mutta esteillä ja maastossa jarrut voivat olla vähän hukassa ja usein tällöin käytetään vähän vahvempaa kuolainta. Liikkeiltään ja kokoamistasoltaan Velmu on melko tavanomainen shettis, mutta työmoraali sillä on sitäkin suurempi.

Parhaimmillaan ori on valjakkokärryjen edessä, jolloin sen on mahdollista liikkua vaivattomammin kuin ratsuna. Velmun vahvin askellaji on ravi, jossa on pieneksi poniksi uskomaton työntö! Kouluosuudet sujuvat usein melko keskiverrosti, Velmu toimii kevyesti vaikkakin häviää usein hieman kokoamisasteen takia, mutta tarkkuudessa ja maastossa poni on aivan liekeissä. Se on tarmoa ja vauhtia täynnä eikä menestys jää koskaan ainakaan ajasta kiinni - pikkuvirheet ovatkin asia erikseen.

Pesemistä Velmu omistajansa onneksi rakastaa, sillä kirjavana valkoisten kohtien puhtaanapito voisi olla muutoin turhan haastavaa. Ori on oikea vesipeto myös päästessään uimaan ja kahlaa vedessä menemään niin vauhdilla, ettei omistaja tahtoisi perässä pysyä.
Kuljettaa ori on siivo ja sen voi huoletta kuljettaa vaikka vähän öykkäröivämmän tapauksen kanssa yhdessä. Tammoille Velmu hieman hörhöttelee ja toisille orille voi vähän kiljahtaa niiden alkaessa uhitella, mutta muutoin ori ei kiinnostu matkaseurastaan vaan pysyy rauhallisena. Se ei stressaa lainkaan kuljettamista ja on erittäin helppo lastata.

Ikääntyy 3v saakka yhden virtuaalisen vuoden 14 IRL päivässä, jonka jälkeen ikääntyy yhden virtuaalisen vuoden yhdessä IRL kuukaudessa aina oikeana syntymäpäivänään.

1v - 09.07.2015
2v - 23.07.2015
3v - 06.08.2015
4v - 02.09.2015
5v - 02.10.2015
6v - 02.11.2015
7v - 02.12.2015
8v - 02.01.2016
jne.jne.

Velmun isä Wyat Black Phoenix on musta hyvärakenteinen VIR MVA Ch -palkittu valjakko- ja kouluorii. Sijoituksia orille on kertynyt jo oikein mukavasti ja pääasiassa ori on kisannut vaativaa yhdistettyä valjakossa ja kouluratsastuksessa helppoa c:tä ja b:tä. Junnu on myös upeasti 82 pisteellä KTK-I palkittu! Mutta mitäpä noin komeana oriina ei saavuttaisikaan.. ;)

Isänisä Phoenix v. Moons ehti saavuttaa monia palkintoja elämänsä aikana. Luonteeltaan paljon saavuttanut ori oli energinen, leikkisä ja selvästi tietoinen arvostaan eikä antanut mitään ilmaiseksi. Ensimmäisenä saavutuksenaan Felix sai KTK-II palkinnon 75 pisteellä, jota seurasi pian VIR MVA Ch-arvonimi. Muita saavutuksia orin tilille jäi KRJ-I pistein 103, SHLA-I pistein 123,5 VSN näyttelyistä VSN Regional Champion-arvonimi. Kerrassaan kunnioitettavaa!

Isänemä Wyat Euphoria herättää huomiota suurella päämerkillään. Tumma ja roteva tamma on luonteeltaan varma ja perus mukava, jonka voisi laittaa huoletta lastenponiksi. Nora on kisannut melko menestyksekkäästi koulua ja valjakkoa he b ja noviisi tasoilla. Tamma on myös saavuttanut arvonimen KTK-III pistein 65.

Kolmannessa polvessa isän puolella kaikki ponit ovat hienosti palkittuja. Kaikki ovat kantakirjattuja ja laatuarvosteluissa palkittuja ja oriit ovat saaneet Ch-arvonimet. Pow Wow Twitch on saavuttanut Ch, Diplom, KRJ-I, SHLA-I, YLA2 ja KTK-II arvonimet. Pommi on kisannut hyvällä menestyksellä kouluratsastuksessa he c ja b luokkia. Micha v. Moons oli pieni voikonkirjava koulutamma, joka keräsi sijoituksia he c ja b luokissa. Saavutuksia tamman uralle kertyi KTK-III, KRJ-I, SHLA-I ja YLA1! Champion palkittu Breezy Jamming on ryhdikäs ja yritteliäs orii, joka on kisannut koulussa ja valjakossa niittäen menestystä yli sadan sijoituksen verran. Jamikin on kerännyt arvonimiä champion tittelin lisäksi useita, KTK-III, KRJ-I, VVJ-I ja SHLA-I. Huvin Eulalia on kevyempi valjakkopainotteinen poni, jonka energisyys on riittänyt KTK-III ja VVJ-I titteleihin.

Emä Coconut Kiss MO eli Kissi on kaunis kirjava, koulutustasoltaan vähän vaatimattomampi tamma. Painotukseltaan Kissi on Velmun isän tavoin koulu- ja valjakkopainotteinen ja menestystäkin on tullut melkein yhtä paljon. Kissi on palkittu KTK-II palkinnolla pistein 74,8. Kissi on kisannut pääasiassa yhdistettyä noviisia valjakossa ja kouluratsastuksessa helppo c luokkia.

Emänisä Wyat Raclaw eli Lasse, on KTK-II palkittu kompaktirunkoinen tumma ori. Lasse on He b ja noviisi tasoinen yleispainotteinen orii, joka on niittänyt menestystä niin koulussa kuin valjakkoajossakin.

Emänemä Sleepless Beauty Mist on melko vaatimaton pieni, kirjava ja vähän laiskanpulskea tamma. Misti on välillä vähän tuittupäinen koulupainotteinen poni, jolle on kertynyt jonkin verran sijoituksia helppo c luokista.

Kolmannessa polvessa eii ja eie ovat menestyksekkäämpiä, kun taas eei Pegasos Sha Dei ja eee Noinan Averil ovat kisanneet jonkin verran mutta jääneet ilman arvonimiä. Peku ja Avril ovat kisanneet eniten valjakkoajossa keräten muutamia sijoituksia. Eii Rudolf v.d. Jewel on koulupainotteinen tuuheatukkainen tumma ori, joka on kerännyt peräti 100 KRJ-sijoitusta. Oriin listalta löytyy myös hienot KTK-III, KRJ-I, SHLA-II ja YLA2 -tittelit! Eie on VIR MVA Ch-palkittu Bellanca MO, joka oli erittäin sympaattinen yleispainotteinen vähän vajaa metrinen tamma. Menestyksekäs tamma sai tittelit KTK-II, KRJ-I, SHLA-I ja VSN RCh elämänsä aikana kuuden hienon varsan lisäksi.

04.11.2015 valjakkovalmennus, kirjoittanut Creimeide

Tiinalla oli sopiva väli heti edellistä valmennusta seuraavalle päivälle tulla taas riemuksemme hiomaan suorituksiamme. Tänään suuntasimme tasapuolisuuden nimissä maasto-osuudelle. Kauniin sunnuntai päivän kunniaksi Tiinalla oli reilummin aikaa, joten hän tuli matkaamme mukaan jo lähtiessämme lämmittelemään ja ajoi jonkin verran itsekkin Velmulla.

Tarkoituksenamme oli treenata kauden viimeistä kertaa vesiesteitä ja sen lisäksi vielä jotain muuta pientä, jota Tiina ei aluksi suostunut paljastamaan! Velmu tuntui ihmeen hyvältä omaankin käteen vaikka lämmittelyn suorittikin suurimmaksi osaksi Tiina ja pääsimme aloittamaan valmennusta hyvillä mielin. Velmu välillä arastelee viileää vettä, vaikka normaaleissa oloissa onkin oikea vesipeto ja jäisi mielellään vaikka loppupäiväksi veteen. Ravilähestyminen sujui hyvin ja Velmu kipitti reippaasti vettä kohti, mutta loiskautettuaan viileää vettä päälleen se selvästi kauhistui! Vedestä kahlattiin ylös korskuen ja todella korkein askelin pää ylhäällä ja silmät pyörien. Otimme vielä toisen ravilähestymisen ja sen perään lähestyimme vielä laukassa ja Velmu nöyränä meni ongelmitta veteen vaikka ei selvästi ymmärtänytkään mitä hittoa noiden tätien päässä oikein liikkuu kun kiusaavat ponipoloa.

Vesiesteeltä pääsimme kääntymään jo vähän tallille päin, sillä Tiina kertoi meidän treenailevan sillan ylitystä vähän reippaammassa tahdissa ja siirtyvän sillalta apilamaiselle rengasesteelle. Silta on melko kapea, joten useimmiten olemme ylittäneet sen käynnissä vai hölkässä, mutta tällä kertaa Tiina käski meidän lähestyä suoraan reippaammalla ravilla. Ori tepasteli sillan yli aivan kuin ei mitään, ja tällä kertaa asiasta ongelman olinkin tehnyt minä itse. Rengastehtävälle siirryimme suoraan melko kootussa laukassa ja se sujui todella siististi. Menimme vielä samalla vauhdilla sillan yli jolloin viimein uskoin, että kyllä sen yli päästään vaikka mentäisiin kovempaakin! Käännyimme tämän jälkeen takaisin tallille, sillä Velmu pitäisi viedä kuivattelemaan etten se vilustuisi vesiesteen hiomisen takia.

03.11.2015 valjakkovalmennus, kirjoittanut Creimeide

Parin vapaan ja kevyen päivän jälkeen on erittäin hyvä ajatus mennä kylmiltään valmennukseen! Pyörittelin päätäni jo Velmua valjastaessani. Sanomattakin oli selvää, että päivän valmennuksessa oli kaaoksen ainekset kasassa ja parhaimmallakin onnella se sisältäisi energiaa pursuavan ponin ja useita ilonpukkeja.

Emme juurikaan kävelleet löysin ohjin lämmittelyssä, sillä Velmu oli villinnyt tarhassa jo aivan valtavasti. Lämmittelimme loivilla kiemuraurilla ja ympyröillä käynnissä ja ravissa, kun Tiina saapui jälleen täsmällisesti paikalle. Vaihdoimme pikaisesti kuulumisia ja Tiina selosti, mitä oli tämän päivän aiheeksi ajatellut. Naurahdin ja varoitin, että Velmu voi olla hieman energisellä tuulella!

Jatkoimme ravissa loivia kiemuroita, mutta Tiina pyysi lisäämään keskelle ravi-seis-ravi siirtymisen. Parin toiston jälkeen lisäsimme 4 askeleen peruutuksen, jossa Velmu alkuun vastusteli viskomalla päätään mutta onneksi rauhottui. Tehtävä sujui jo todella hyvin, kun Tiina pyysi nostamaan kiemuran jälkeen laukan, laukkaamaan lyhyen sivun ja ottamaan kulman jälkeen siirtymisen raviin ja jatkaa loivaa kiemuraa samalla tavalla kun aiemmin ja jälleen nostaa sen jälkeen laukka jne. Ensimmäisestä nostosta Velmu kilahti heti: nosto oli lähinnä loikka, jota seurasi kolme pukkia. Laukka oli reipasta pää ylhäällä kaahotusta, mutta onneksi pidätteet menivät kuitenkin läpi. Seuraavallakin nostolla Velmu heitti vielä pukin, mutta alkoi pysymään jo vähän paremmin kuolaimella. Toisto toistolta nostot ja laukka parani ja lopulta Velmu siirtyi laukkaan erittäin harmonisesti, laukkasi niin pyöreänä kuin pieni poni pystyy ja piti tahdin hyvin yllä.

Rentouden löytymisen jälkeen jatkoimme hetken vielä laukkatehtävän parissa. Aloitimme oikeassa laukassa, jossa laukkasimme ensin myötälaukassa keskiympyrän, vaihdoimme suuntaa ja laukkasimme jälleen ympyrän, mutta tällä kertaa vastalaukassa. Vastalaukka oli ensimmäisellä toistolla Velmulle vaikeaa ja ori meinasi seota täysin askelissaan. Hetken menimme ristilaukkaa, jonka jälkeen se korjasi laukan myötälaukaksi. Otimme noston vastalaukkaan uudestaan, jolloin Velmu jopa piti vastalaukan yllä. Teimme saman tehtävän myös vasemmassa laukassa, joka sujui oikeaa laukkaa paremmin. Olin ylpeä Velmusta, sillä vastalaukat ei ole sille yhtään helppoa! Poni tuntui ja näytti ulospäin niin hyvälle, että Tiina katsoi sopivaksi lopettaa tehtävän ja pääsimme aloittamaan loppuverkan.

30.10.2015 valjakkovalmennus, kirjoittanut Creimeide

Tallille saapui uusi tuttavuus Tiina valmentamaan minua ja Velmua. Tarkoituksena oli aloittaa pidempiaikainen valmennussuhde, mikäli pitäisin nuoren naisen valmennustyylistä. Lähdimme kävelemään maastoon jo puolta tuntia ennen valmentajan saapumista ja olimme kerenneet lämmitellä oikein hyvin ennen siirtymistä kentälle. Tiina saapui tallille juuri sovittuun aikaan ja pääsimme aloittamaan.

Kävimme Tiinan ohjeistuksella ensin askellajit läpi hakien rentoutta ja myötäystä. Velmulla oli takana melko raskas viikko, joten se käyttäytyi ehkä hieman tahmeasti normaaliin olemukseensa verrattuna. Orin sai kuitenkin helposti pyöreämpään muotoon ja se vastasi todella kivasti avuille. Ponin bravuurilennokkuus ravissa jäi kuitenkin vain haaveeksi, mutta josko tilanne korjautuisi vapaapäivällä ja parilla kevyemmällä treenillä?

Varsinainen treenimme alkoi askellajien läpikäynnin jälkeen. Tiina rakensi meille melko teknisen tarkkuuskokeen radan, jota katsellessani en millään voinut uskoa pystyväni auttamaan Velmua sen lävitse edes osittain laukassa! Kun pääsimme ensimmäiselle kierrokselle, pääasiassa hölkkäilimme ja otimme yhden vaativamman käännöksen käynnissä. Seuraavalla kerralla pystyimme suorittamaan radan puhtaasti jo reippaammassa ravissa, jonka jälkeen Tiina muokkasi tiukinta kurvia aivan hivenen loivemmaksi ja uskallauduin kokeilemaan rataa laukassa. Nostossa Velmu innostui, ja ensimmäiseltä tarkkuusportilta tiputimmekin toisen pallon! Loppu rata meni melko hyvin: yhdessä kohdassa Velmu ei aivan taipunut ja jouduimme tiputtamaan askellajin raviin muutamaksi askeleeksi raviin. Kokeilimme rataa vielä kerran ja saimme eheämmän, mutta melko hidastempoisen suorituksen.

Yhteistyö Tiinan kanssa sujui hyvin ja sovimme loppuverkan aikana jo seuraavasta valmennuksesta. Hän tulisi ensi viikolla valmentamaan meitä kouluajossa ja jäin innolla odottamaan, mitä hän keksisi päämme menoksi.

16.08.2015 valjakkovalmennus, valmentajana Miia-Maria

"Miksi sä teet tän mulle?" mutisin sarkastisen surullisena Creimeidelle, joka istui tyytyväisen oloisena kärryillä. Katselin haikein mielin komeaa rautiaankirjavaa Velmu-oria, joka on yksi ehdottomia suosikkikasvattejani. Velmu vaikutti tänään valppaalta ja se hirnui kimakasti ympärillä pyöriville muille poneille. Velmu on vielä nuori eikä sen ajokoulutus ole täysin ohi, joten sen kanssa päätimme Creimeiden kanssa keskittyä siirtymisiin ja erityisesti pysähdyksiin, jotka ovat nuorelle ja vilkkaalle orille vielä ihan ylitsepääsemättömän hankalia. Creimeide sai verrytellä Velmua ensin ympyräurilla, ja ori lähtikin hienosti liikkumaan ja taipumaan. Valjakko sai aloittaa varsinaiset siirtymiset, ja alkuun pyysin Creimeideä tekemään käynnistä raviin -siirtymisiä, ja huolehtimaan erityisesti siitä, että Velmu pysyi rentona ja takaosa oli aktiivisesti mukana. Velmu lähtikin ihailtavasti eteen, mutta takaisin käyntiin siirtymiset tulivat hiipimisen kautta. Pyysin Creimeideä ottamaan muutaman kerran hieman napakamman pidätteen, jotta ori saataisiin varmasti kuuntelemaan pidättäviä apuja. Velmu jaksoi kyllä pistää hanttiin, mutta Creimeiden sinnikkyys palkittiin ja ori alkoi huomattavasti paremmin keskittyä olennaiseen. Kun valjakon siirtymiset alkoivat sujua, pyysin Creimeideä tekemään ravista pysähdykset aina kaikkien sivujen keskipisteisiin. Kuten arvelinkin, tuotti tehtävä valjakolle yllättäviä haasteita. Jos Velmu pysähtyi, jaksoi se seistä paikoillaan ehkä sekunnin murto-osan. Creimeide joutui jälleen käyttämään reiluja apuja, jotta poniori saatiin kuuntelemaan. Tasajalkapysähdyksistä tyydyttiin tällä kertaa vain haaveilemaan; olimme erittäin tyytyväisiä siihen, että loppua kohden Velmu jaksoi jo odottaa paikoillaan lähtömerkkiä. Varsinainen laukkatyöskentely jätettiin tämän valjakon osalta tänään kokonaan pois. Olin oikein ilahtunut nähdessäni, miten paljon Velmu on mennyt koulutuksessa eteen!

10.03.2016 maastossa, kirjoittanut Creimeide

Kauniin kevätpäivän kunniaksi lähdimme hoitoon tulleen siskontyttöni kanssa maastoilemaan: minä ratsastin tallimme uudella welsh vahvistuksella Fardolla ja siskontyttö nousi Velmun selkään. Reissusta oli odotettavissa mielenkiintoinen, sillä Fardo kuuleman mukaan säikkyy ja Velmulla piisaa aina vauhtia. Varmuuden vuoksi kävelimme ja ravailimme ratsumme kuulolle kentällä ja suuntasimme siitä maastoon kevyesti ravaillen. Reitiksi valitsin reilun 5km lenkin, joka koostuu melko mäkisestä maastosta.

Alkumatka sujui erinomaisesti, Velmu huolehti siitä ettei jäänyt yhtään Fardosta jälkeen ja etenimme melko reippaaseen tahtiin. Ensimmäiset laukkapätkät otimme loivaan, pitkään ylämäkeen ja molempien ratsut iloittelivat pienillä pukeilla! Onnekseni huomasin, että siskontyttäreni istui edelleen kuin liimattuna Velmun satulassa ja saatoin huokaista helpotuksesta. Takaisin raviin siirtyminen ei sujunutkaan meillä yhtä hyvin, sillä Fardo ei olisi malttanut antaa laukkaa alas ja Velmu kaahotti päättömästi vain perästämme kuuntelematta lainkaan omaa ratsastajaansa... Onnistuttuani rauhoittelemaan Fardon, myös Velmu antoi laukan hienosti alas ja alkoi ravaamaan rennosti.

Loppumatkan päätimme yhteistuumin edetä vain käynnissä ja ravissa ja muutimme myös reittisuunnitelmaamme vähän jyrkemmälle mäkiosuudelle. Orit saivat työskennellä kunnolla takaosallaan, kun kiipesimme kaikkein jyrkimmät mäet käynnissä ja loivemmat ravissa. Kotiin pääsimme turvallisesti ja ongelmitta sopivasti rauhottuneiden ratsujen kanssa.

14.02.2016 laatisvalmisteluita, kirjoittanut Creimeide

Viime aikoina Velmun liikutus on koostunut lähinnä parivaljakkotreeneistä, jossa olen valmentautunut omien taitojeni kehittämiseksi. Muutamia kertoja siskon tyttäreni on myös treenaillut agilityä orin kanssa - rengasta Velmu vähän vieroksuu, mutta muutoin se on oikein ketterä ja reipas agilityponinakin! Kaiken päälle se näyttää vielä nauttivan kaikesta leikkimielisemmästä puuhastelusta todella paljon.

Tänään kuitenkin ajoin Velmulla yksinään rennon, mutta reippaan maastolenkin. Tavoitteenani oli saada rennosti liikkuva poni huomista shetlanninponien laatuarvostelua varten, jonne Velmu menee uusimaan palkintoaan. Ori liikkuikin koko lenkin hyvällä halulla korvat hörössä ja olin oikein tyytyväinen siihen!

Ajamisen jälkeen harjasimme ja puunasimme Velmua pienellä porukalla ja ori nautti saadessaan kerrankin valtavasti huomiota. Harjasimme oria, tarkastimme kenkien naulaukset ja lakkasimme kaviot, selvitimme jouhia ja kyllästimme koko ponin suihkeella, joka estää likaa tarttumasta karvaan. Käytimme vielä illalla Velmua hetken solariumissa, jossa se lähinnä nukkui. Yöunet poni sai hoitaa hyvin paketoituna - Velmu oli loimitettu, pintelöity ja häntääkin oli paketoitu. Se ei liiemmin välittänyt innostamme suojata ori lialta, mutta alistui kohtaloonsa reilun heinäkasan äärellä.

01.12.2015 parivaljakkona, kirjoittanut Creimeide

Valjastimme Tiinan avustuksella tänään Brunin ja Velmun parivaljakoksi ohjasajoa varten. Valjastustilanteen Bruni otti todella rennosti ja rauhallisesti, mutta Velmua touhu kummastutti niin paljon että alkuun piti oikein kiljahtaa! Onneksi kirjavakin tokeni mielelle "kavereitahan tässä ollaan" ja saatoimme lähteä kentälle harjoittelemaan parina kulkemista.

Ponit valjastettiin rinnakkain, joten jo matkalla kentälle pientä kummastusta aiheutti samaan tahtiin kulkeminen. Bruni olisi mielellään löntystellyt, mutta Velmu oli jo pää viidentenä jalkana menossa kohti kenttää. Ehdin jo tuumata Tiinalle ettei tästä tule mitään, entä jos unohdetaan koko juttu. Samalla hetkellä kuin taikaiskusta ponit löysivät kuitenkin yhteisen sävelen, joka oli lähes täydellinen. Kentällä aloitimme kiertämällä ovaalina reunoja ympäri ja Tiina käveli ponien vieressä apukätenä jos jotain hämminkiä ilmenisi.

Ja voi pojat! Raudikko ja kirjava taapersivat oikein tasaiseen tahtiin ja paljon sievemmin mitä ensikertalaisilta saattoi odottaa. Otimme muutamia pysähdyksiä, pari ympyrää ja peruutimmekin pari askelta. Kaikki sujui ajateltua paremmin. Olin tallille palatessani niin tohkeissani, että kuulema hehkuin! Arvata saattaa, ettei meidän parivaljakkotouhut jää tämän jälkeen enää pelkälle "no kunhan nyt kokeillaan..." asteelle.

10.10.2015 hieronnassa, kirjoittanut Creimeide

Olin aiemmin päivällä liikuttanut Velmun kevyesti pitkällä käyntilenkillä maastossa. Odottelimme paikalle tallimme vakiohierojaa ja häntä odotellessamme harjasin Velmua vielä vähän lisää ja lisää. Aikaa vierähtikin niin paljon, ettei oriin karvapeitteessä näkynyt yhtäkään irtokarvaa, jouhet näyttivät silkkisiltä ja kaviotkin kiilsivät, sillä olin ehtinyt öljytä ne. Herkuttelimme parilla porkkanalla, kun hieroja viimein ehti paikalle.

Velmu oli ensikertalainen hierottava, joten hierojamme aloitti erittäin kevyesti ja seurasimme kuinka ori reagoisi. Onneksi Velmu nautti touhusta heti ja oli kuin sulaa vahaa hierojamme taitavissa käsissä! Nopeasti oriilla alkoi painua silmätkin kiinni sitä mukaa, kuin hieroja uskalsi käyttää vähän reilumpia otteita.

Kokonaisuudessaan hierontaan kului aikaa lähes tunti. Hieroja kävi oriin kaikki lihakset läpi, mutta ei löytänyt mitään suurempia ongelmakohtia. Lavoissa ja kaulassa oli hieman pientä kireyttä, mutta ei mitään niin merkittävää että siitä olisi ollut haittaa oriin työskentelylle. Hierojan lähdettyä loimitin Velmun lämpimästi, sillä hierotut lihakset voivat mennä pahemmin jumiin vedon käydessä. Loimituksen jälkeen ori pääsi syömään iltakaurojaan ja kävin myöhemmin illalla tallin lämmettyä ottamassa loimen pois.

10.08.2015 ajo-opetusta, kirjoittanut Magnetie

Tulin tänään tallille moikkaamaan Wyat Vermilionia, koska olin luvannut tulla auttamaan sen ajokoulutuksessa. Ihastuin poniin ensi silmäyksellä. Velmu silmäsi minua paksun etutukkansa alta ja pärskähti, enkä minä voinut kuin paijata ponia ja huokaista ihastuksesta. Velmu selvästi nautti saamastaan ihastelusta, mutta sitten totesin, että ehkäpä pitäisi tehdä töitäkin. Kävin hakemassa Velmulle sen varusteet, ja tullessani takaisin Velmu oli jo kuopimassa kärsimättömänä lattiaa. Komensin oria lopettamaan sen, ja ori heilautti päätään. I-h-a-n-u-u-s.

”Hei kuules, ei tämä tällainen vetele”, totesin kuitenkin. ”Nyt mennään tekemään vähän töitä, poniseni. Saat näyttää mitä osaat”, jatkoin ja aloin varustaa ponia, joka silmäili minua uteliaasti. Minulla ei ollut ongelmia varustaa ponia, ja pian olinkin matkalla kentän laidalle paksu ohjasnippu käsissäni. Ohjasajaminen oli vaihe, josta nautin aina ajokoulutuksessa. Velmu pörhisteli matkalla näkemillemme tammoille ja minua nauratti.

Kentälle päästyämme keräsin ohjat käsiini ja maiskutin Velmua liikkeelle. Velmu totteli nätisti ja ensin kävelimme rauhallisesti uraa pitkin peräkkäin. Velmu oli oikein virkeä, mutta ei kuitenkaan painanut ohjalle. Kokeilin vähän pyytää kääntymisiä, ja Velmu kääntyi nätisti. Pysähtymisissä ori ei oikein olisi vielä jaksanut seisoa, mutta päättäväisesti toistin niin kauan, kunnes Velmu rauhoittui ja seisoi tyynesti paikallaan. Sitten pyysin vähän ravia, ja niissäkin käännöksiä, kunnes sitten oma kuntoni petti ja pyysin oria taas käyntiin. Kävelimme vielä vähän aikaa, sitten pysäytin orin, keräsin ohjat ja palasimme talliin.

21.07.2015, kirjoittanut Jasmin

Kävin moikkaamassa pientä shetlanninponipalleroista Velmua, koska sanoin pieni niin olihan se, kun ei vielä aikuiskokoonkaan ole ehtinyt. Mutta siis pieni shetlanninponi oli vähän erilainen, kuin puoliveriset joihin olen tottunut. Tätä, kun lähti taluttamaan kentälle päin irtohypytys mielessä niin esteet olivat puomeja ja ristikoita + ihan minimini pystyjä. Eikä se taluttaminenkaan ollut sama asia, sillä pikkuinen tahtoi katsella ympärilleen ja välillä sitten oli taas mentävä reippaasti eteen niin, että varmasti saa nykiä narusta. Kentällä, kun päästi varsan irti niin siinä se sitten mennä viuhotti edestakaisin, vaikkakaan esteille se ei automaattisesti osannut suunnistautua. Esteet ovat hyvää jumppaa tälle, tulee tästä aikuisena sitten minkä painotteinen tahansa, joten pientä patistusta oikeaan suuntan. Aluksi tämä lähestyi varovaisesti, pysähtyi tutkimaan, mutta hyppäsi sitten yli jatkaen seuraavan "jännän jutun" luo. Tutkimuksien jälkeen se kyllä tajusi varmaankin mitä tässä siltä tahdotaan. Kauaa tätä ei voinut tehdä, koska poika olikin niin matala, että suhahti sitten jo matalien lankojen alta, kun eihän sitä ole pakko hypätä, jos keksii muuta. Ajattelin sitten ottaa poniorin kiinni, mutta ei se sitten ollut vapaaehtoisesti antautumassa, vaan lähti pakoon heti kun olin tarpeeksi lähellä. Pian se kuuli, kun taskussa rapisi herkkupussi. Velmu tuli luokseni, mutta pettyneesti, koska jäi kiinni ja ei siellä pussissa mitään ollut. Tallissa annoin kyllä pikkuiselle leivänpalan palkinnoksi, koska eihän saa jäädä huono mieli, että vähän huijasin sitä kentällä.

Uuteen kotiin muutto, kirjoittanut kasvattaja

Seisoin tallin pihassa pieni utelias rautiaankirjava varsa toisessa narussa, ja varsan liikkeitä tarkkaavaisesti seuraava Kissi-tamma toisessa. Velmuksi kutsuttu orivarsa oli ihan poikkeuksellisen helppo vieroittaa, mutta ensimmäistä kertaa emänä olevalle Kissille varsasta luopuminen tuntui olevan todella kova pala. Jos kauppakirjoja ei olisi tehty jo heti varsan syntymisen tienoilla, olisin saattanut muuttaa mieleni ja Velmu olisi jäänyt kotiin .. mutta nyt se oli jo myöhäistä ja uusi omistaja kaasuttelisi pihaan hetkenä minä hyvänsä. Istahdin maahan, ja pieni kyynel vierähti poskelleni, kun molemmat ponit nuuhkivat hiuksiani pehmeillä turvillaan. Kiedoin käsivarteni Velmun kaulan ympäri ja katselin hymyillen sen kauniita tummia silmiä. Olin aivan omissa ajatuksissani, kun yhtäkkiä lähenevä moottorin ääni sai minut havahtumaan. Tallin pihaan kaartoi auto, jonka perässä kolisi tyhjä traileri. Nousin ylös ja vilkutin iloisesti kuskin paikalla istuvalle Creimeidelle, jonka tuntui olevan yhtä hymyä. ”Onneksi mä tiedän, että sä pääset ihan huippukotiin!” hymyilin Velmulle, joka ei tuntunut pysyvän nahoissaan.

”Kai mä kerroin sulle, että kauppakirjassa oli pienellä präntillä, että saat toisen ponin kaupan päälle?” virnuilin autosta nousevalle Creimeidelle Kissiä osoittaen. Tyttö näytti hetken silminnähden kauhistuneelta, mutta taisi lopulta ymmärtää vitsin. Creimeide lähestyi meitä, ja ennen kuin huomasinkaan, livahti Velmu kädestäni ja juoksi suoraan uuden tulokkaan kimppuun. ”No sehän ihan tosissaan tykkää susta!” naureskelin ääneen. En voinut kuin hymyillä seuratessani kuinka innoissaan sekä poni että sen uusi omistaja olivat toistensa näkemisestä. Taputtelin rauhallisesti Kissiä, joka hermostuneena kuopi maata korvat tiukasti luimussa. ”Älä viitsi! Sun on pakko tottua tähän”, mutisin tammalle tiukasti. Creimeide ja Velmu tulivat lähemmäs, ja kertasin tytölle ohjeita ja neuvoja samalla, kun emä ja poika saivat hyvästellä. ”Ja muista, että sä voit aina tulla pyytämään apua ihan missä tahansa”, sain pala kurkussa sanottua. Autoin Creimeideä lastaamaan Velmu-varsan traileriin. Minua lohdutti suuresti se, ettei pieni orivarsa tuntunut olevan tilanteesta ollenkaan hämillään: se oli selkeästi valmis seikkailuun! Halasin Creimeideä lämpimästi ennen kuin hän nousi autoon. ”Onnea matkaan! Mun on varmaan pakko lähteä samantien astuttamaan tää monsteriäiti ..”, vitsailin vielä kimeästi hirnuva Kissi vierelläni. Creimeide sulki ikkunan, käynnisti auton ja pian se katosi näköpiiristä.

Suku

i. VIR MVA Ch Wyat Black Phoenix
KTK-I
ii. VIR MVA Ch Phoenix v. Moons
KTK-II, KRJ-I, SHLA-I, VSN RCh
iii. Ch Pow Wow Twitch
KTK-II, KRJ-I, SHLA-I, YLA2
iie. Micha v. Moons
KTK-III, KRJ-I, SHLA-I, YLA1
ie. Wyat Euphoria
KTK-III
iei. Ch Breezy Jamming
KTK-III, KRJ-I, VVJ-I, SHLA-I
iee. Huvin Eulalia
KTK-III, VVJ-I
e. VIR MVA Ch Coconut Kiss MO
KTK-II
ei. Wyat Raclaw
KTK-II
eii. Rudolf v.d. Jewel
KTK-III, KRJ-I, SHLA-II, YLA2
eie. VIR MVA Ch Bellanca MO
KTK-II, KRJ-I, SHLA-I, VSN RCh
ee. Sleepless Beauty Mist eei. Pegasos Sha Dei
eee. Noinan Averil

Jälkeläiset

07.08.2015 syntynyt she-o Yentel Veracious SHLA-II om. Creimeide (VRL-06904)
20.08.2015 syntynyt she-t Yentel Pople om. Helo (VRL-13882)
07.09.2015 syntynyt she-t Vanillabean v. RVN om. Catia (VRL-00801)
04.01.2016 syntynyt she-o Bartley v.d. Gateaway om. Tuulia T.
06.01.2016 syntynyt she-t Jolanda om. Valle
06.03.2016 syntynyt she-t Yentel Glitterwhistle om. Creimeide

Menestys (vain sijoitukset)

VVJ (44kpl joista 9 voittoja)

15.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/30
16.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 3/30
17.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 4 noviisi yhdistetty --- 1/37
18.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 4 noviisi yhdistetty --- 4/37
22.08.2015 --- Naukaisu (kutsu) --- luokka 3 vaativa koulukoe --- 4/19
24.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 4 noviisi yhdistetty --- 6/37
27.08.2015 --- Ginevra (kutsu) --- luokka 10 noviisi yhdistetty --- 1/7
28.08.2015 --- Ginevra (kutsu) --- luokka 10 noviisi yhdistetty --- 2/7
28.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/30
30.08.2015 --- Ginevra (kutsu) --- luokka 10 noviisi yhdistetty --- 1/7
31.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 noviisi yhdistetty --- 4/30
07.09.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 2/40
11.09.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/40
12.09.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 4/30
14.09.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
21.09.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 1/40
05.10.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 5/40
13.10.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 5/40
14.10.2015 --- Relven --- luokka 2 vaativa koulukoe --- 2/24
14.10.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 5/40
24.10.2015 --- Tuiskula (kutsu) --- luokka 2 noviisi yhdistetty --- 3/30
25.10.2015 --- Yentel ponies (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/39
27.10.2015 --- Breandan (kutsu) luokka 2 vaativa yhdistetty --- 1/40
29.10.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
01.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
02.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
03.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
09.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
10.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
21.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
26.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
28.11.2015 --- Mörkövaara (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 5/30
02.12.2015 --- Serellenders (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 3/30
04.12.2015 --- Serellenders (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 1/30
05.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 1/30
19.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 1/30
18.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
19.12.2015 --- Huvitutti (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
31.12.2015 --- Coffin (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 4/30
02.01.2016 --- KK Lamoca (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 2/30
06.01.2016 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 5/28
10.01.2016 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/28
16.01.2016 --- Tuiskula (kutsu) --- luokka 3 vaativa yhdistetty --- 4/30
15.02.2016 --- Moana Part Breds (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 1/40
17.02.2016 --- Moana Part Breds (kutsu) --- luokka 2 vaativa yhdistetty --- 6/40

KRJ (42kpl)

15.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/40
17.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 He D --- 2/5
18.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/40
18.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 He D --- 2/5
19.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 2 He C --- 2/52
21.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 He D --- 2/5
23.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 He D --- 2/5
27.08.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/40
21.09.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/40
17.09.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/40
18.09.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/40
23.09.2015 --- Wyat Shetlands (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/40
10.10.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
12.10.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
14.10.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
03.11.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/30
07.11.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/30
09.11.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 2 He C --- 2/30
11.11.2015 --- Aasikartano (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/50
16.11.2015 --- Breawan (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/29
24.11.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/40
25.11.2015 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/40
01.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
11.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
14.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/40
15.12.2015 --- Whispering Heaven (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/21
17.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/40
18.12.2015 --- Whispering Heaven (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/21
18.12.2015 --- Holmberg (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/40
18.12.2015 --- Yentel ponies (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/50
04.01.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 2/30
14.01.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/30
22.01.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 1/30
24.01.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 5/30
27.01.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/30
28.01.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/30
20.02.2016 --- Coedwig Welsh (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/45
22.02.2016 --- Coedwig Welsh (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/45
05.03.2016 --- Thrillium (kutsu) --- luokka 1 He C --- 3/19
17.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 6/40
27.03.2016 --- Fiktio (kutsu) --- luokka 1 He C --- 4/40

ERJ

20.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 puomiluokka --- 1/6
21.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 puomiluokka --- 2/6
22.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 puomiluokka --- 2/6
24.08.2015 --- Stewart (kutsu) --- luokka 1 puomiluokka --- 2/6
14.10.2015 --- Relven --- luokka 1 40cm --- 3/14
30.11.2015 --- ERJ-Cup --- luokka 1 puomiluokka --- 3/22
30.04.2016 --- ERJ-Cup --- luokka 2 40 cm --- 2/21
23.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 2/18
24.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 4/18
25.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 2/18
28.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 4/18
28.05.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 2/18
03.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 1/6
04.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 1/6
05.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 1/6
08.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 1/6
09.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 1/6
14.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 2/4
15.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 2/4
15.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 2/4
17.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 2/4
18.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 2/4
20.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 1 40 cm --- 2/4
20.06.2016 --- Metsovaara --- luokka 2 40 cm --- 2/4

Tämä on virtuaalitalli. Tallin jokainen hevonen on virtuaalihevonen, eikä kuviin keksityt tiedot liity millään tavalla oikeasti kuvissa esiintyviin hevosiin.
Kaikki © Creimeide VRL-06904 ellei toisin mainita.